jobb just nu!

Fritidspedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Från evakueringslokaler till en ljus och fräsch f-9 skola. Du vill väl vara med?
Enöglaskolan är en mångkulturell skola som hösten 2018 påbörjade resan mot att bli en F-9skola. Den ska flytta till en nybyggd skola om några år och planeringsarbetet är igång. Vi är i dagsläget ca 400 elever och om två år ca 600 elever. På skolan finns det förskoleklass, fritidshem och grundskola samt förberedelseklass. Vår närmsta granne är grundsärskolan som vi har en del samarbete med.
Vi jobbar med att hålla vår värdegrund levande och enligt elevenkäten trivs eleverna på sin skola. Vi satsar på att rasterna ska vara aktiva och roliga genom att fritids har rastverksamheten inom sitt uppdrag.
Skolan ligger nära stadens centrum med goda pendlingsmöjligheter från Västerås och Uppsala med busshållplatsen precis intill skolan.

Skolan är organiserad i tre arbetslag: F-3, 4-7 och fritidshemmet. I arbetslaget samarbetar årskurserna i team runt resurser och ämnen och har tid avsatt för det gemensamma planeringsarbetet och det kollegiala lärandet. Teamen har ett särskilt fokus på svenska/svenska som andra språk och språkutvecklande arbetssätt. Vi är måna om att ha bra läromedel för våra elever och varje elev från åk 1 har en egen iPad som stöd.

Vad får du som arbetar hos oss?
- Möjlighet att vara med och forma en ny skola
- Fokus på hög kvalitet och måluppfyllelse
- En organisation som främjar det kollegiala samarbetet och lärandet
- Diskutera skolutveckling och ny forskning
- Systematiskt arbete med arbetsmiljöfrågor
- Ett väl fungerande elevhälsoteam och trygghetsteamArbetsuppgifter

Vill du jobba forskningsnära?
Vi söker dig som vill ha det övergripande ansvaret att utveckla och driva fritidshemmets undervisning. Detta i samarbete med vår forskare och tre samordnare.

Du kommer driva arbetet med ett aktivitetsstyrt fritidshem där de situerade, informella och styrda aktiviteterna ges utrymme.
På vår skola ansvarar fritidspersonalen för eftermiddagens fritidshem samt elevernas raster där aktiviteter ska främja lärande, med utgångspunkt i elevers intresse och behov.

Samtliga avdelningar deltar i utbildning av läroplanens kapitel 1 ,2 och 4 (inklusive kommentarmaterial) för att sätta det i respektive avdelnings kontext. I ditt uppdrag ska du leda och utveckla detta arbete.

Som ansvarig för skolans fritidshem deltar du i planering, uppföljning och analys av arbetet på fritidshemmet. Ansvarar för personalplanering, tillsammans med samordnarna som lägger schema. Du deltar också i skolans ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Fritidspedagogsexamen, Lärare med inriktning mot yngre åldrar och fritidshem, Förskollärarexamen, Fritidslärarexamen, Lärarexamen. Legitimerad pedagog.

Det syns tydligt i ditt arbete att du har fokus på målen och att ditt arbete bygger på analys av resultat.
Du jobbar bra i team men kan också ta egna initiativ till aktiviteter.
Du har en stor kunskap om hur människor tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån det. På vilket sätt gynnar detta eleven? är frågan som du ställer dig inför allt arbete du gör.
Du är uthållig och väldigt envis. Fortsätter tills dess att projekt är avslutade eller målsättning uppnådd.
Du vågar frångå traditionen vid förändringsarbete och tänker att en del problem får vi lösa längs vägen.
Förutom behörigheten kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.
Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-05

Ansökan

Referensnummer:   EN-Fritidspedagog

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.