jobb just nu!

Förskollärare, Kulturförskolan Flygande Draken

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala förskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en förskola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet. Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i förskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete men framförallt delaktiga barn, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och är kompetenta och engagerade för att varje barn skall känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan.
Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!

Inom förskolan finns det goda kompetensutvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi har lokala kvalitetsutvecklare med uppdraget att stödja förskolechef med det systematiska kvalitetsarbetet på förskolan. Vi har även lokala lärutbildare som är mentorer för studerande förskollärare på praktik. I Sandvikens kommuns förskolor äter vi fria pedagogiska måltider med våra barn, har friskvård på arbetstid och får ekonomiskt bidrag till arbetskläder.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Kulturförskolan Flygande Draken – Vidgar blicken med nya ögon och vågar sticka ut!
Förskolan ligger centralt i Sandviken och ingår i kulturcentrum där bibliotek, konsthall, Trampolin och Kulturskolan också är placerade. Förskolan består av 7 st. avdelningar för barn mellan 1–5 år. Vi arbetar temainriktat med estetiska lärprocesser som grund för lärande och utveckling utifrån förskolans läroplan. Här är vi nyfikna förskollärare, barnskötare, lärare som tillsammans med dramapedagog utmanar barnen i deras lärande. Tillsammans med barnen skapar vi en kreativ, fantasirik och dynamisk undervisning som stimulerar till ett livslångt lärande. I våra rymliga lokaler har vi goda förutsättningar för lek, skapande, dans, musik och drama. Det gör att vi kan erbjuda en stimulerande anställning i en dynamisk miljö!

Förskolan har organiserade förutsättningar för reflektion, kollegialt utbyte och pedagogisk utvecklingstid. Vi har tillgång till pedagogisk handledning och fördjupning av specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Lite bättre varje dag!
I det dagliga arbetet är pedagogisk dokumentation och reflektion ett naturligt inslag, för att systematiskt kvalitetssäkra verksamheten. I arbete på förskolan omsätter du läroplanens intentioner, vilket blir tydligt i undervisningen med barnen. Du utgår från barnens intressen, nyfikenhet, initiativ och omsätter det till målstyrda processer där barnens lärande är i fokus.

Ha kul på vägen!
Barnens inflytande och delaktighet har en central roll i arbete vilket innebär att du tillsammans med barnen och medarbetarna, reflekterar och analyserar lärprocesser, arbetsmetoder och pedagogernas förhållningssätt. I ditt förhållningssätt vågar du tillsammans med barn och medarbetare prova nya metoder och verktyg.

Vi gör varandra bra!
Vi ser personlig utveckling som en viktig del inom förskolans utvecklingsområde, att få inspirera och inspireras av medarbetare. Nu finns även tillfället att söka tillsammans med en medarbetare, där ni har möjligheten att tillsammans få chansen till anställning hos oss!

Kvalifikationer

Låter dessa tjänster intressanta? Vi söker dig som:
* har förskollärarexamen och är legitimerad förskollärare. Vi ser gärna nyutexaminerade och erfarna sökande. Som nyexaminerad förskollärare erbjuds du en introduktionsperiod tillsammans med mentor under ett år.
* har intresse för att arbeta med estetiska lärprocesser.
* har ett reflekterande förhållningssätt och tillsammans med övrig personal vidareutveckla utbildningen.
* har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang.
* har kunskaper om förskolans styrdokument och pedagogisk dokumentation.
* har IT-kompetens och använder datorn som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Då vi vill ha flera medarbetare med språk- och kulturkompetens, välkomnar vi sökande med alla etniska bakgrunder.

Meriterande är även om du har erfarenhet av:
* AKK, TAKK och/eller GAKK
* Flerspråkighet, Mentor, Systematisk kvalitetsarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av att ha arbetat som förskollärare, barnskötare eller liknande yrkesroll krävs.

Hoppas annonsen skapade ett intresse. Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss på Kulturförskolan Flygande Draken.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-04-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   708-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.