Undersköterska till Garverivägens demensenhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 500 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Garverivägens särskilda boende och korttidsvistelse består av fem enheter med totalt 50 platser. Verksamhetens avdelning som är avsedd för människor med olika demenssjukdomar har tio platser. Arbetsgruppen består av undersköterskor som arbetar dag, kväll och helg. Avdelningen har egen nattpersonal. Teamet är välfungerande och har ett gott samarbete både inom gruppen och med de som finns runt om. Gruppen har utarbetat ett arbets- och förhållningssätt som skapar ett tryggt och lugnt boende och de söker nu en ny arbetskollega med samma höga ambitioner och engagemang.

Arbetsuppgifter

Hyresgästens behov av vård, stöd och social stimulering styr dina arbetsuppgifter. Du behöver ha kunskap om eller en stor vilja att lära dig hur en demenssjukdom påverkar den enskilde personen och hur du som undersköterska kan bistå denne i att får en så trygg och meningsfull vardag som det är möjligt. Du ska finnas som stöd i vardagliga moment och samtidigt kunna uppmuntra och låta hyresgästen göra det som den fortfarande klarar eller vill göra själv. Arbetet utgår från hyresgästens behov och därför är det viktigt att samarbete och kommunikation fungerar både i arbetsgrupp och övriga professioner, men också i kontakten med anhöriga/närstående.
Verksamheten arbetar med verktyg som BPSD och Senior Alert.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en undersköterskeutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper inom området demens.
Vi söker dig som kan se varje person utifrån sina förmågor och behov och du behöver ha ett lugnt, tydligt och respektfullt förhållningssätt och bemötande.
Du behöver ha ett intresse och engagemang för just denna målgrupp, det vill säga personer med en demenssjukdom. Du behöver också ha goda omvårdnadskunskaper, vara beredd att ta emot olika former av delegation, vara flexibel, ansvarstagande och ha lätt för att samarbeta.
Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-22

Eller efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1139244

Gör ansökan

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.