jobb just nu!

Brandmän till räddningstjänsten i Eskilstuna

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstunas brandstation ligger centralt och stationen har ett insatsområde där det bor cirka 80 000 invånare och det motsvarar ungefär 75 % av befolkningen. Vi har cirka 1400 utryckningar per år. Eskilstuna kommun växer och det finns beslut om att utöka utryckningsstyrkan på vår station med två brandmän i varje grupp fram till 2020.

Vi söker både brandmän till tillsvidaretjänst samt brandmän som vill arbeta på visstid under sommaren 2020! Är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Räddningstjänsten i Eskilstuna söker brandmän som vill vara med i utvecklingen av brandmannayrket och en organisation där uppdraget nu är större än tidigare!

Vi söker brandmän som har fokus på att ha en god operativ förmåga samt att arbeta förebyggande, utbilda och att vara brobyggare till Eskilstuna kommuns invånare. Du kommer åka på larm, öva och arbeta med preventiva insatser.

Vill du veta mer om oss besök gärna vår hemsida:
https://bit.ly/2J3J5fc

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har nedanstående kompetens:
- Simkunnig och har vattenvana.
- Kan vistas i trånga utrymmen
- Klara av och jobba på höga höjder
- Uppnå godkänt resultat på rullbandstest
- Behärskar svenska i tal och skrift
- Grundläggande IT-kunskaper

För en tillsvidaretjänst ska du ha genomgått en utbildning i Skydd Mot Olyckor (SMO) eller den äldre 15 veckors brandmannautbildning med godkänt resultat. Du har C-körkort. Har du även CE- körkort är det meriterande.

Söker du en visstidstjänst till sommaren behöver du ha avslutat minst 3 terminer på SMO utbildningen innan anställningen börjar. Du har B-körkort och har du C-och CE- körkort är det meriterande.

Det är positivt om du har arbetserfarenhet som brandman eller alternativt annan tidigare arbetslivserfarenhet. Har du båtförarbevis eller är flerspråkig är det också meriterande. Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är positiv, kommunikativ och initiativrik. Eftersom uppdraget innebär många sociala kontakter är det bra om du är utåtriktad och har kännedom om Eskilstuna och angränsande kommuner. Som brandman hos oss är du intresserad av både olycksförebyggande arbete och operativ räddningstjänst. Det är viktigt att du har en vilja att utveckla både verksamheten och dig själv!

I samband med rekryteringen kommer du som blir kallad att få genomföra arbetsprov på rullband motsvarande AFS 2005:6 och andra tester. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Anställningens omfattning

4 st. tillsvidareanställningar med startdatum 2020-01-27
4 st. visstidsanställningar under sommaren med startdatum 2020-06-21
100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5398

Gör ansökan

Anställning

Tillsvidare och visstid

Rullande schema dag, natt och helg (skift)

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.