jobb just nu!

Enhetschef/Museiechef friluftsmuseet Hägnan och Gammelstad Visitor Centre

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.
Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Arbetsplats är friluftsmuseet Hägnan och Visitor Centre i Gammelstads kyrkstad. Enheten har 10 tillsvidareanställda och ca 6 timanställda medarbetare. Under sommarmånaderna utökas personalstyrkan med ett flertal medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Friluftsmuseet Hägnan och Visitor Centre ansvarar du för att utveckla enhetens verksamhet inom områdena:
• Skötsel och drift
• Kunskapsförmedling, museipedagogik och informationsverksamhet
• Arrangemang och uthyrning av lokaler
• Djur
Du ansvarar för samordningen av de ovan nämnda verksamhetsområdena där du leder och fördelar arbetet samt ansvarar för personal-, budget- och arbetsmiljö.
Arbetsgruppen består av museipedagoger, turistinformatör, samordnare, vaktmästare, antikvarie och administratör samt övrig timanställd personal
Som enhetschef ansvarar du vidare för dialogen med områdenas samarbetspartners vilket inkluderar andra förvaltningar inom kommunen men även externa aktörer så som Nederluleå församling, föreningar, organisationer och privata näringsidkare.

Dina främsta arbetsuppgifter består av att:
• Leda, samordna, utveckla och följa upp Friluftsmuseets och Visitors Centers dagliga
arbete inom enhetens verksamhetsområden.
• Leda enhetens systematiska brandskydds och arbetsmiljöarbete
• Delta i budgetarbetet, följa upp enhetens budget samt hantera fakturor och andra
ekonomiska uppgifter kopplade till enhetens verksamhet och medarbetare
• Personaladministration på enheten så som rekryteringar, bemanning, schemaläggning,
medarbetarsamtal, rehabiliteringsärenden och annan administration
• Genomföra upphandlingar och ta fram avtal för verksamheten
• Föredragande för nämnder och övriga vid behov

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ett eller flera av områdena kulturarv, museum, turism/besöksnäring, samhällsvetenskap eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av arbete med personalansvar som chef eller arbetsledare. Vidare har du erfarenhet av arbete med utåtriktad verksamhet inom kulturarvs- eller museisektorn alternativ turism/besöksnäring eller liknade.
Erfarenhet av ansvar för verksamhet med brett innehåll samt ledarskapsutbildning är meriterande.
Din datorvana är god, med kunskaper i Officepaketet. Du har god svenska i tal och skrift och kunskaper i engelska/ övriga språk är meriterande.
B-körkort är ett krav.
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A899730

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb