jobb just nu!

Stödassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter


Som stödassistent inom daglig verksamhet arbetar du med att stötta kunden i sin dagliga livsföring. Vi individanpassar arbetsuppgifter för att tillgodose basala behov, vi handleder, stödjer, motiverar kund i aktiviteter och arbetsuppgifter. En stor del av arbetet går ut på att skapa och bibehålla en god och nära relation till kunden samt att arbeta för att denna har en meningsfull sysselsättning.
Du arbetar tillsammans med dina kollegor på ett respektfullt och individanpassat bemötande i alla situationer. På arbetsplatsen har du ett stort ansvar och goda möjligheter till att påverka.
Som stödassistent har du lägst gymnasialutbildning inom vård och omsorg exempelvis, Barn och fritidsprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet.
För att arbeta hos oss är det viktigt att du har erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och utmanande beteende.

Kvalifikationer

Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du ska ha god psykisk och fysisk hälsa, god rörlighet och kondition. Det är viktigt att du har en stabil livssituation. Detta utifrån vår målgrupp, aktiviteter och arbetsuppgifter som verksamheten har. Vi ser även att du har god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då vi dokumenterar löpande. Då verksamheten har funktioner belägen på olika geografiska platser kräver vi körkort för bil med manuell växel. Tillgång till egen bil är en förutsättning. Du är anställd inom Omnia, var du arbetar styrs utifrån verksamhetens behov. Omnia är indelat i tre inriktningar med ett antal funktioner fördelade inom vardera inriktning. Inom Aktivitetsinriktningens funktioner ingår allt från omvårdnadsarbete till vissa aktiviteter utomhus. I Tjänste- och individinriktade funktionerna ingår arbete utomhus, utförande av vissa tjänster och service där vi använder oss av verksamhetens fordon i arbetet med kund. I Samhällsinriktade funktionerna ingår arbete från teatermiljö, massmedialt arbete till att stötta kunder i sitt arbete i företagsteam.

Då vi utökar vår verksamhet har vi behov av medarbetare i Tjänste- och individinriktade funktionen. För tjänsten krävs kunskap om målgruppen autism. Att du har tålamod, är självgående, lösningsfokuserad, ansvarstagande och flexibel.

Anställningens omfattning

Löpande rekrytering. Tillträde enligt överenskommelse.
Heltid

Ansökan

Referensnummer:   C27205

Gör ansökan