Rektor inom förskolan Malung-Sälens kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Ekorrens rektorsområde består idag av 3 förskoleverksamheter med sammanlagt 8 avdelningar som är utplacerade i centrala Malung och Malungsfors. Rektorsområdet har ca 150 barn inskrivna, indelade i olika grupper i åldrarna 1-5 år. Just nu söker vi en rektor som vill vara med och fortsätta utvecklingen av förskoleverksamheten i södra kommundelen.

Som rektor är du ansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet på förskolorna enligt förskolans styrdokument. Rektor ansvarar för placeringar av barn, budget och ekonomi, personal, arbetsmiljö, samt har dialog med och informerar vårdnadshavare. Ditt uppdrag som rektor är ett utmanande och brett uppdrag, där du ansvarar för verksamhetens utveckling och kvalitet. Du är en möjliggörare för dina medarbetare på förskolorna och genom ditt engagemang sätter du dig in i barnens behov för att göra deras tillvaro bättre. Med handlingskraft och kunskap säkerställer du att barnen får bästa möjliga utbildning.

Som rektor ska du:
• ha en god pedagogisk insikt
• nå uppställda mål utifrån tilldelade resurser
• ta ansvar för helheten
• vara en engagerad, omtänksam och utåtriktad ledare
• skapa goda relationer och verka för gott samarbetsklimat och god arbetsmiljö
• värdesätta samarbete

Samarbete med övriga rektorer inom kommunen ingår i din yrkesroll och din närmaste chef är för- och grundskolechef. Du sitter stationerad på Ekorrens förskola tillsammans med skolassistent och i dagsläget består rektorsområdet totalt av ungefär 30 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och har en god förståelse av systematiskt kvalitetsarbetet. Tidigare erfarenhet av ledande befattning inom förskolan samt rektorsutbildningen är meriterande.

Du är en entusiasmerande person som har en mycket god kommunikativ förmåga, i såväl tal som i skrift. Du är positiv och har förmåga att se möjligheter och handlingsalternativ i komplexa och utmanande situationer. Som person ska du vara drivande och utvecklingsorienterad, van vid att ta eget ansvar samtidigt som du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och en prestigelös inställning. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med många uppgifter samtidigt. Du har en god förmåga att fatta beslut och kan ta ansvar för dessa.

Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Provanställning om sex månader kan förekomma.

Ansökan

Referensnummer:   A1154782

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten som rektor omfattas av registerkontroll.

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att erforderliga politiska beslut fattas.

Intervjuer kommer att genomföras den 6 oktober.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.