Verksamhetsanalytiker/Strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

För att kunna möta utvecklingen och erbjuda en god vård nu och framöver, ställer Region Kronoberg om till nära vård - en satsning som tydligt involverar kronobergaren och förändrar hälso- och sjukvården i grunden. Tillsammans ska vi flytta vården närmare individen, både relationellt och i vår tillgänglighet.

Verksamhetsområdet som du kommer verka i, består sedan den 1 oktober av primärvård, rehab och psykiatri. Primärvården är navet i den nära vården. Det finns tydliga kopplingar mellan psykiatrin och primärvården - syftet med organisationen är att skapa bättre förutsättningar att kunna utveckla en vård som är samordnad och finns lättillgänglig, nära invånaren.

I rollen som verksamhetsanalytiker, bidrar du till att PPRs ledning kan fatta strategiska beslut som är väl underbyggda med fakta. Du bidrar både med utveckling av regionens verktygslåda innehållandes metodstöd och modeller samt användning av verktygen för att göra dina egna analyser. En stor del av arbetet kommer bestå av att omvandla data, analyser och insikter till relevant kunskap, samt kommunicera dessa på ett tydligt och pedagogiskt sätt till andra funktioner inom och utanför regionen.

Du tycker om att arbeta med komplexa uppgifter på en regionövergripande nivå och kan hantera och strukturera information från många källor. Du kan även identifiera möjligheter och utmaningar samt vägleda och stötta mot lösningar som ger nytta för regionens invånare, patienter och medarbetare.

För att trivas inom rollen har du ett genuint intresse för driva utveckling med stöd av data. Du är självgående, initiativtagande och strävar alltid efter den hitta den bästa lösningen för ändamålet.

Vi planerar intervjuer 16/9 och 22/9.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

• Förse PPR ledning med beslutsstödsmaterial
• Stödja ledning, program och projekt i analys och verksamhetsutveckling
• Utveckla verksamhetsuppföljning och beslutsstödsystem kopplat till verksamhetsutveckling och förändringsarbeten.
• Ta fram relevanta KPI:er för uppföljning av verksamhetsutveckling och förändringsarbeten.
• Utbildning av chefer- och medarbetare i datadriven analys- och tillhörande analysverktyg

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom statistik, ekonomi eller motsvarande.

Du ska ha en analytisk förmåga samt förmåga att se större samband även i ett helhetsperspektiv. Du behöver vara mål- och processorienterad samt vara en god och pedagogisk kommunikatör. Du behöver ha god samarbetsförmåga och servicekänsla samt en lösningsorienterad attityd.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap av att arbeta i BI-system, gärna Qlikview/Qliksense samt stor erfarenhet av att arbeta i Excell.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   PVR 147/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.