Musikskolechef till Borlänge kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till musikskolan!

Musikskolan i Borlänge kommun är en verksamhet där barn och ungdomar får möjlighet att utvecklas med musiken, lära sig spela och sjunga, enskilt men också tillsammans med andra i kör och orkester. Våra kurser riktar sig till alla elever i kommunen under hela förskole-, grundskole- och gymnasietiden och vi består av ett gäng engagerade och kompetenta medarbetare som bedriver undervisning runtom på kommunens skolor och även i våra egna lokaler. Vi söker nu en ödmjuk ledare som precis som oss tycker att musikskolan i Borlänge är ett otroligt viktigt forum för barn och unga att känna gemenskap och få möjlighet att utvecklas musikaliskt!

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Ditt huvuduppdrag som musikskolechef är att leda och planera verksamheten och att skapa förutsättningar för att tillsammans med dina medarbetare driva verksamhetsutvecklingen. Du arbetar aktivt för att främja det konstnärliga skapandet och för att driva estetiska lärprocesser framåt. En viktig del handlar om att samordna all den kompetens som finns hos oss och utforma en musikskola som inspirerar barn och unga i Borlänge kommun. Du har det övergripande ansvaret för arbetsmiljö, personal och budget. Det förekommer viss arbetstid på kvällar och helger då vi ibland arrangerar olika typer av evenemang.

En annan spännande uppgift som musikskolechef är att undersöka om det går att skapa ett ännu rikare kultur- och fritidsliv för att främja demokrati, hälsa och livskvalité för Borlängeborna. Du kommer vara drivande i arbetet med att se över möjligheten att slå samman Musikskolan och Kulturcentrum Asken till en kulturskola. Utöver det kommer du att undersöka huruvida en kulturskola kan möjliggöra att alla barn och unga får chansen att utöva olika kulturuttryck även på deras fritid.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning, gärna inriktat mot musikpedagogik alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är meriterande om du har en genomförd högskole-/universitetsexamen. Vidare är det meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning samt om du har arbetat som chef tidigare och har haft personal och ekonomiansvar. Har du utbildning inom något kulturområde, exempelvis inom konst, dans, drama, musik eller bild är det ett plus. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt och konstnärligt arbete samt om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation. För tjänsten krävs mycket bra muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket och det är meriterande om du har kunskaper i engelska samt i övriga språk. B-körkort anses meriterande.

Som musikskolechef kommer du ha ett brett kontaktnät både internt och externt, därför söker vi dig som är en fena på samarbete och att skapa goda relationer med både vuxna och barn. Du bemöter andra på ett ödmjukt och prestigelöst sätt och trivs i en verksamhet som präglas av stor variation där förutsättningarna snabbt kan ändras. Vidare är det viktigt att du är duktig på att uppmuntra teamarbete och att möjliggöra för dina medarbetare att själva få vara med och påverka på arbetsplatsen. Du är uppmärksam och agerar i tid vid eventuella konflikter och du har förmåga att planera och strukturera för att skapa effektivitet. Du ser dig själv som en analytisk person och är trygg i en beslutsfattande roll.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Då ser vi fram emot att få läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A994837

Gör ansökan

Anställning

Det förekommer viss arbetstid på kvällar och helger då vi ibland arrangerar olika typer av evenemang.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.