jobb just nu!

Förskollärare till Storskogens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Är du en driven och engagerad förskollärare som söker nya utmaningar och som vill vara med att bygga upp vår nya förskola? Välkommen att söka en tjänst som förskollärare på Storskogens förskola.

Storskogens förskola är en förskola som startade i augusti 2018. Vi finns i Bredsand i Enköping. Förskolan har plats för 120 barn och vi arbetar i 4 block med åldershomogena grupper. Utöver det har vi en gemensam matsal samt tre stora gårdar och närhet till naturen.

Vi hämtar vår pedagogiska inspiration från Reggio Emilias pedagogiska filosofi där lärmiljöer, projekterande och pedagogisk dokumentation är viktiga delar som vi arbetar med.
Vi ser oss som engagerade och medforskande pedagoger som arbetar utforskande med barnen.
Vår barn och kunskapssyn grundar sig i att se barn som kompetenta och med hundra språk där varje barn ges möjligt att utvecklas i olika sammanhang.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att leda, planera, dokumentera och utvärdera verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du utvecklar och utformar den pedagogiska verksamheten med dina kollegor så att alla barn kan utveckla sitt allra bästa jag.
Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, utmanande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget.
Ett viktig del av uppdraget är att gemensamt skapa en likvärdig förskola som utgår från en helhetssyn. Förskolan är ny så därför kommer arbetet till en början handla om att skapa gemensamma rutiner, arbetsformer och strukturer.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som förskollärare och att du är väl insatt i styrdokumenten och förskollärarens ansvar i undervisningen.
Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du ser positivt på ditt uppdrag.
För att trivas hos oss ser vi också att du ser till verksamhetens och barnens bästa och agerar därefter.

Kvalifikationer

Du som söker har eller kommer inom kort att få förskollärarlegitimation.

Du som söker har via VFU eller på annat sätt arbetat inom förskola eller skolverksamhet.

Du är flexibel och har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.

Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har god pedagogisk insikt och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-11-04

Tillträde så snart som möjligt
100%

Ansökan

Referensnummer:   C30924

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.