Lärare i fritidshem sökes till Område Centrum

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

I område Centrum finns två F-6 skolor, Haganässkolan och Rågenskolan med 280 resp 230 elever. I området har vi även sju förskolor.

Samarbetet mellan områdets förskolor och skolor ger oss många fördelar och områdets skolor och förskolor samarbetar med varandra i många avseenden.


Arbetsuppgifter

Vi söker 1 fritidspedagog/lärare i fritidshem som vill arbeta mot en högre måluppfyllelse för våra elever på fritidshemmet. Som medarbetare på fritidshemmet på skolan är du den som ser helheten i elevens skoldag. Du kommer att ingå i ett arbetslag som finns som ett stöd i det dagliga arbetet, uppmuntrar och inspirerar dig att prova nya saker och utveckla dig vidare. Vi ser gärna att du är drivande att planera, genomföra och utvärdera verksamheten enligt det centrala innehållet Lgr11 föreskriver. På förmiddagen arbetar du utifrån din kompetens och erfarenhet och vi ser gärna att du har ett stort intresse för Idrott och hälsa. I tjänsten ingår Idrott och Hälsa med F-1.
Vi utgår från att du är bra på att samarbeta och skapa nya relationer till kollegor, elever och vårdnadshavare. Skolan arbetar med att främja kollektivt lärande där vi delar med oss och lär tillsammans.
Tillsammans skapar vi en trygg och trivsam miljö som främjar lärande för ALLA.

Kvalifikationer

Du har fritidspedagogexamen eller lärarexamen med inriktning mot fritidshem. Naturligtvis har du kunskap om skolans styrdokument, Lgr11 och Allmänna råd för fritidshem samt förmåga att omsätta teoretisk utveckling till praktiskt agerande. Du är van vid att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och driva pedagogisk och driva pedagogisk utveckling i fritidsverksamheten.
Vi söker dig som är lyhörd och fokuserar på barnens kommunikation, hur de lär och vad de är nyfikna på. Genom din person och erfarenhet bidrar du till elevernas utveckling genom samspel och dialog med andra. Du är även bekväm med att arbeta självständigt. Att göra individuella anpassningar för eleverna utifrån de behov du möter ser du som en självklarhet. Du är målinriktad och vill att både du och dina elever ska lyckas.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-08

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1116443

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvård 1500kr/år

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.