jobb just nu!

Verksamhetsutvecklare Digitalisering

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande.

Inom Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen pågår ett omfattande digitaliseringsarbete. Inom gymnasieskolan utvecklas de digitala verktygen för att ge ett ännu bättre stöd för att fler elever ska nå gymnasieexamen. Nya digitala verktyg tas fram för att utveckla processerna för att fler snabbt ska komma till egen försörjning. Inom vuxenutbildningen utvecklas de digitala verktygen för att stödja undervisningen i både klassrum och på distans. Digitala ansökningar och uppföljningssystem utvecklas inom staberna för att förenkla för invånarna och för en effektivare handläggning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara en nyckelperson i vårt fortsatta digitaliseringsarbete. Du kommer att leda eller delta i digitaliseringsprojekt inom alla förvaltningens ansvarsområden i nära samarbete med verksamheterna och förvaltningsledningen. Du bidrar med kunskap och expertis om hur digitaliseringen kan bidra till förbättringar inom utbildning och för att fler kommer till egen försörjning. Digitaliseringsprojekten kan initieras av politiska uppdrag, önskemål från verksamheterna eller direkt av dig utifrån dina kunskaper om digitaliseringens möjligheter och din omvärldsbevakning.

Du ansvarar även för att förvaltningen har en välfungerande systemförvaltning och hantering av personuppgifter. I det arbetet samarbetar du med Sigtuna kommuns dataskyddsombud och informationssäkerhetsexpert.

Flera av Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens verksamhetssystem är gemensamma med andra förvaltningar. Ett nära samarbete i nätverk inom kommunen är därför avgörande för att lyckas i rollen.

En del av uppdraget är att ansvara för förvaltningens IT-investeringar, vilket innebär ett ansvar för budget och uppföljning.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom relevant område och goda IT-kunskaper. Du har erfarenhet av framgångsrikt arbete med digitalisering och verksamhetsutveckling inom utbildning. Du har även kunskaper om lagstiftning gällande informationssäkerhet och personuppgiftsbehandling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• projektledning
• systemförvaltning och verksamhetssystem för skola
• upphandling inom offentlig sektor
• arbete med integrationer eller automatisering av processer
• riskanalyser och SKL:s verktyg KLASSA
• budgetansvar

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsfokuserad, initiativtagande, och självgående. Du är bra på att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt och att leverera resultat på utsatt tid. Du har en god analytisk förmåga och har ett helhetsperspektiv där du ser hur saker hänger ihop och påverkar varandra. Du är serviceinriktad och är beredd att hjälpa till där du behövs, både med större strategiska uppdrag och mindre operativa uppgifter. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att samarbete med personer med olika kompetenser och i nätverk över organisatoriska gränser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Självklart delar du Sigtuna kommuns värdegrund:
Invånaren först
Allas lika värde
Kvalitetet i fokus

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A826665

Gör ansökan

Övrigt

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.