jobb just nu!

Stödassistent/Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Omnia daglig verksamhet är till för vuxna personer som har rätt till insatsen enligt LSS. Vi söker och skapar arbetstillfällen för dessa personer. Omnia arbetar stödjande och vägledande för arbetstagarna vid deras aktiviteter.
Som medarbetare hos oss erbjuds du certifiering enligt yrkeskrav för LSS-verksamhet (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsplats där kvalitet och utveckling är viktigt.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödpedagog inom daglig verksamhet arbetar du med att stötta kunden i sin dagliga livsföring. Vi individanpassar arbetsuppgifter för att tillgodose basala behov, vi handleder, stödjer och motiverar kunden i aktiviteter och arbetsuppgifter. En stor del av arbetet går ut på att skapa och bibehålla en god och nära relation till kunden samt att arbeta för att denna har en meningsfull sysselsättning.
Du arbetar tillsammans med dina kollegor på ett respektfullt och individanpassat bemötande i alla situationer. På arbetsplatsen har du ett stort ansvar och goda möjligheter till att påverka.
Som stödassistent har du lägst gymnasialutbildning inom vård och omsorg exempelvis, Barn och fritidsprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet eller Omvårdnadsprogrammet. Som stödpedagog ska du ha en relevant högskoleutbildning om minst 60 hp inom beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, samhällsvetenskap, pedagogik eller socialt arbete. För att arbeta hos oss är det meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK), utmanande beteende.

Kvalifikationer

Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du ska ha god psykisk och fysisk hälsa, god rörlighet och kondition. Det är viktigt att du har en stabil livssituation. Detta utifrån vår målgrupp och de aktiviteter och arbetsuppgifter som verksamheten har. Vi ser även att du har god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då vi dokumenterar löpande. Då verksamheten har funktioner belägen på olika geografiska platser kräver vi körkort för bil med manuell växel. Tillgång till egen bil är en förutsättning. Du är anställd inom Omnia, var du arbetar styrs utifrån verksamhetens behov. Omnia är indelat i tre inriktningar med ett antal funktioner fördelade inom vardera inriktning. Inom Aktivitetsinriktningens funktioner ingår allt från omvårdnadsarbete till vissa aktiviteter utomhus. I Tjänste- och individinriktade funktionerna ingår arbete utomhus, utförande av vissa tjänster och service där vi använder oss av verksamhetens fordon i arbetet med kund. I de Samhällsinriktade funktionerna ingår arbete i allt från teatermiljö, massmedialt arbete till att stötta kunder i sitt arbete i företagsteam.

I dagsläget har vi behov av medarbetare inom Samhälsinriktningen och då i den funktion vi kallar Podfunktionen. För tjänsten krävs att du har kunskap och intresse av massmedialt arbete. Det handlar om att stötta arbetstagare i skapandet av exempelvis poddar, vloggar, tvoddar och arbete med Omnias sociala medier så som Faceboook och Instagram. Du bör ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med programmen Adobe Creative Cloud-paketet(t.ex.Premere, Photoshop, Audition) samt viss erfarenhet av inspelningsutrustning (mikrofonteknik, kamerateknik) är meriterande.

Du är strukturerad, lösningsfokuserad, ansvarstagande och flexibel och du har förmåga att skilja på det privata och professionella.

För oss är det viktigt att du har empatisk förmåga, gillar att samarbeta och kommunicerar på ett tydligt sätt med andra. Du får gärna vara en initiativtagare och har ett salutogent förhållningssätt med kunden i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.1.1 Stabil, Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

2.1 Samarbetsförmåga, Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

2.1 Empatisk förmåga, Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-02

Tidsbegränsad till: 2020-09-02

Ett års vikariat på 90% med god chans till förlängning

Ansökan

Referensnummer:   C28961

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.