jobb just nu!

Specialpedagog alt. lärare med specialpedagogisk kompetens Mandaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Hos oss på Mandaskolan på Bergnäset får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kompetenta kollegor. Vi arbetar tillsammans över professionerna och är övertygade om att alla barn kan och vill utvecklas. Som lärare med specialpedagogisk kompetens har du stora möjligheter att påverka skolans främjande och förebyggande arbete kring elevers lärande och utveckling. Vi söker dig som brinner för arbetet med att ge alla barn en likvärdig utbildning och i mötet med andra professioner utgör du som speciallärare/specialpedagog eller lärare med specialpedagogisk erfarenhet länken mellan elevhälsan och undervisande lärare.

Skolan är en plats där människor från många olika kulturer och bakgrund möts. Vi arbetar för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och där alla känner sig trygga, uppskattade och delaktiga.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att:

• Undervisa elever enskilt och/eller i liten grupp.
• Utreda elevers behov av särskilt stöd och ansvara för att i samråd med arbetslagen upprätta samt följa upp åtgärdsprogram.
• Handleda undervisande lärare, mentorer och arbetslag i det pedagogiska arbetet.
• Delta i det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med skolans elevhälsa.
• Utveckla skolans pedagogiska metoder och miljö utifrån aktuell forskning genom att exempelvis ansvara för olika fortbildningsinsatser.
• Nätverka med specialpedagoger på Bergnäsets skolområde.
• Samverka med kollegor och ledning på ett sätt som främjar skolans måluppfyllelse och arbetsmiljön.
• Kommunicera med elever och vårdnadshavare på ett förtroendefullt och positivt sätt.

Kvalifikationer

• Specialpedagog eller legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens och/eller erfarenhet.
• Förståelse för uppdraget att verka som en länk mellan elevhälsan och undervisande lärare.
• Kommunicera förtroendefullt med lärare och arbetslag i syfte att utveckla pedagogiska arbetsmetoder.
• Erfarenhet av att använda digitala verktyg i ditt arbete med elever.
• Meriterande är om du har erfarenhet av tidig läs- och skrivinlärning.

Vi lägger särskild stor vikt vid att du är engagerad och har förmåga att arbeta självständigt utifrån din uppdragsbeskrivning samt att du är öppen och flexibel i samarbetet med kollegor och ledning.

Anställningens omfattning

Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A845942

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb