Planarkitekt/Samhällsplanerare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Jokkmokks kommun, samhälls- och infrastrukturfunktionen befinner sig i en spännande period av utveckling, främst genom arbetet med ny översiktsplan och tillväxt inom turistorterna Kåbdalis och Kvikkjokk. I kommunen pågår även en intressant utveckling inom området energiintensiva verksamheter.

Arbetet i en mindre kommun innebär en bredd i arbetsuppgifterna och man deltar i hela processer från idé till färdigt resultat. Detta gör arbetet mycket varierande. Du kommer att vara en del i ett litet team med ytterligare en samhällstrateg, kommunikatör, GIS samordnare, utredare med flera.

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt/samhällsstrateg kommer du att delta i det översiktliga, strategiska planarbetet samt ta fram detaljplaner. Vi söker dig som kan leda, samordna och driva planprojekt från idé till färdig plan. Du kommer också att vara en del i arbetet med kommunens nya översiktsplan och deltar i övrigt planerings- och utredningsarbete som rör samhällsbyggnadsfrågorna i kommunen.

Samhälls- och infrastrukturfunktionen är en liten men bred funktion där du förväntas arbeta självständigt med att handlägga planer i nära samarbete med kollegor, politiker, exploatörer och externa konsulter. Du ser uppgifter utifrån ett strategiskt perspektiv, för att skapa goda förutsättningar för hållbar utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom fysisk planering, arkitektur, samhällsplanering eller annan kompetens som vi bedömer motsvarig. Goda kunskaper om planprocessen, plan- och bygglagen, samt kännedom om miljöbalken är en förutsättning för arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ta fram detaljplaner samt andra övergripande planer och program. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om relevanta dataprogram såsom Geosecma för ArcGIS med modulen fysisk planering.

Planarbetet sker i process med många kontakter och därför måste du ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera, skapa förtroende och att uttrycka dig väl i tal och skrift. För att trivas med jobbet tror vi att du har ett genuint intresse och stort engagemang för hållbar samhällsutveckling. Du känner dig trygg och självgående i rollen som samhällsplanerare. Som person har du god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och kreativ samt har förmåga att se till helheten i komplexa sammanhang. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

Ansökan

Referensnummer:   106/2021

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.