Ljungbergsgymnasiet söker elevassistenter - visstidsanställning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi har många nya elever som söker till oss och därför har vi nu ett stort behov av flera engagerade elevassistenter som vill vara med och skapa goda förutsättningar för våra Borlängebor!

Ljungbergsgymnasiet är en gymnasiesärskola i Borlänge som har sju nationella program och ett individuellt program. Samtliga program är fyraåriga. Eleverna som går på Ljungbergsgymnasiet kommer från grundskolans specialundervisning, grundsärskolan eller träningsskolan och har rätten att gå på gymnasiesärskolan.
Gymnasiesärskolan ska ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en för dem anpassad utbildning som ska ge en god grund för yrkesverksamhet och fortsatta studier samt för personlig utveckling och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

Vi är en av Sveriges största gymnasiesärskolor och vi har ett mycket bra anseende både nationellt och internationellt.
Hos oss är det kollegiala lärandet ett mantra, vi stöttar alltid varandra i vår yrkesutövning.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

En del av dina arbetsuppgifter är att stödja eleven i både teoretiska och praktiska uppgifter i undervisningen. Lärarna ansvarar för den pedagogiska undervisningen och du finns som ett stöd till eleven. Du ingår i ett arbetslag och får även handledning av lärarna. När eleven har raster behöver du också vara närvarande.

Kvalifikationer

Vi söker medarbetare som har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd samt erfarenhet av att arbeta med elever som är utåtagerande. Du är ansvarskännande och kan ta egna initiativ och är lyhörd för elevens önskemål och välbefinnande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande är om du har arbetat med ungdomar som har en intellektuell funktionsnedsättning. Du bör också behärska svenska språket och det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med tecken som stöd.
Du har ett förhållningsätt som överensstämmer med Borlänge kommuns värdegrund.

Anställningens omfattning

Visstidsanställningar på 90 % med start 2021-08-11 t.o.m. 2022-06-17.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1039691

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!