jobb just nu!

Enhetschef LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Vill du arbeta med att leda och utveckla Rubinens fem LSS-boenden? Hos oss får du arbeta nära människor och hjälpa till att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Arbetsuppgifter

Som chef och ledare i Enköpings kommun leder du genom att motivera och inspirera dina medarbetare. Du är ett föredöme och skapar delaktighet och entusiasm. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att attrahera nya medarbetare och behålla befintliga. Vi tror också att lösningarna på våra utmaningar ligger i en utveckling som drivs av kompetenta ledares och medarbetares kreativitet. Inre motivation och vilja att bidra till ständiga förbättringar ser vi som byggstenar i ett gott ledarskap. För att nå dit präglas vår styrning och ledning av ett förhållningssätt grundat på tillit.

Ditt chefsansvar omfattar ansvar för medarbetare, verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som följs upp årligen. Du ingår också i ett lärande chefsnätverk och det finns möjlighet till enskild chefscoaching.

Verksamheten består av fem gruppbostäder som är placerade i Enköping.
Alla kunder har ett LSS- beslut om att bo på gruppbostad och få det stöd och hjälp som behövs för att kunna leva sitt liv och ha en meningsfull vardag.

Sammanlagt har enheten 29 lägenheter.
Vi arbetar efter kundens genomförandeplan och säkerställer att hon eller han får den insats som är beviljad. Det sker genom regelbundna kundmöten, uppföljningar och kommunikation med andra professioner och företrädare.

Som enhetschef hos oss ansvarar du för fem gruppbostäder där ca 50 medarbetare arbetar.
Du har personal och kvalitetsansvar för ditt område samt visst ekonomiska ansvar. Du är en del av resultatenhetens ledningsgrupp där strategiska beslut tas. Du har stort självbestämmande över ditt arbete men arbetar samtidigt i nära samarbete med kollegor och resultatenhetschef.
Du är en närvarande ledare som leder och motiverar personalgrupperna, har utvecklingssamtal, leder personalmöten och sköter rekryteringar. Vi söker dig som ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.
Du har ansvar för att kunden får det stöd denna har rätt till och arbetar för en god arbetsmiljö och stämning för såväl medarbetare som kund.

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt. Det innebär att vi strävar efter att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för kunder och medarbetare. Vi förväntar oss att du bidrar till att enhetens visioner, mål och planer är kända och följs.

Kvalifikationer

Vi söker en person som är intresserad av att arbeta tillsammans med människor i en verksamhet som gör skillnad i människors liv. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans situation utan att ta över personens känslor.

Som person är du tydlig och kan anpassa din kommunikation beroende på vem du möter. Du är flexibel i arbetssätt och tanke och kan ta beslut med hela verksamheten i åtanke. Du har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos de medarbetare du arbetar tillsammans med. Du behöver vara en effektiv person som tycker om när det händer mycket och klarar att skifta fokus snabbt.

Du har adekvat högskoleutbildning, till exempel från sociala omsorgsprogrammet, som socionom eller beteendevetare. Erfarenhet av liknande arbete kommer också att räknas in.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som ledare och chef. Det är även meriterande med egen erfarenhet av omvårdnadsarbete.Anställningens omfattning

Intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C24058

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.