Speciallärare Sörbyskolan (med möjlighet till försteläraruppdrag)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 800 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Sörbyskolan ligger strax utanför centralorten Valdemarsvik, med skog och ängar inpå knuten. På skolan går 150 elever i två spår, Ankaret och Bryggan, som vardera består av årskurserna F- 3. Ett fritidshem är kopplat till varje spår.
Dryg 20 engagerade pedagoger arbetar för att skapa trygghet, trivsel och utvecklande undervisning. Det råder arbetsro i alla grupper.


Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Sörbyskolan arbetar du stödjande till enskilda elever och grupper med olika behov.

• Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt utvecklar arbetet kopplat till stödinsatser, åtgärdsprogram och anpassningar.

• Du kan göra pedagogiska kartläggningar, ge handledning och göra observationer.

• Du ingår i skolans elevhälsoteam.
Vi arbetar utifrån en modell som kallas EHM, elevhälsomöten. Det innebär att varje klass är föremål för två EHM per termin med uppföljningar där i mellan. På ett EHM samlas all personal som arbetar runt eleverna både i skolan och på fritidshemmet. Det görs en nulägesanalys utifrån varje pedagogs bild vilken man sedan reflekterar över och skriver fram insatser både på individ- och gruppnivå. Alla på skolan är överens om att metoden leder till att åtgärder sätts in tidigare och i förebyggande syfte istället för i efterhand.

• Du utgår ifrån forskning och beprövad erfarenhet samt är väl insatt i styrdokumenten.

Kvalifikationer

• Du har speciallärarutbildning/ specialpedagogutbildning och har kunskaper för att stödja elever i främst läs- och skrivinlärning och matematik, men också kring en god lärmiljö med möjlighet till trygghet och arbetsro.

• Du är positiv till utmaningar, ser möjligheter och vikten av goda relationer samt har lätt för att skapa dem.

• Du har god samarbetsförmåga och har ett starkt engagemang för att tillsammans med pedagoger och elever få till en god utveckling i en stimulerande miljö.

Det kollegiala lärandet, tillåtande miljö, höga förväntningar och ett lösningsfokuserat förhållningssätt kännetecknar Sörbyskolans arbetslag. Välkommen att söka till oss!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-09

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   309e/2021

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas.

Möjlighet att kombinera tjänsten med ett försteläraruppdrag finns.
Läs mer och ansök här:
https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=572a6b2a-76e9-4e4c-8085-0f4e3ef64f20