HR-konsult till Vadstena kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till.

Vill du vara med och utveckla HR-området i en liten men engagerad HR-avdelning !

HR-avdelningen i Vadstena kommun består av HR-chef och två HR-konsulter. Vi har en god laganda som präglas av samarbete, prestigelöshet, delaktighet och humor. Vi söker nu en HR-konsult som bland mycket annat vill vara med och utveckla en helt ny HR strategi tillsammans med oss i Vadstena kommun.

Känns det som du passar in i vårt lilla team, sök!

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult jobbar du med att stötta cheferna i de olika förvaltningarna. Frågorna på ditt bord spänner brett över HR-området. Beroende på din bakgrund och intresse finns även möjlighet att ta ett större ansvar för vissa specifika områden. Du ger råd till cheferna i ärenden som rör rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljö, löneöversyn och mycket annat. Du kommer vara en aktiv part i arbetet att ute i våra verksamhet utbilda både chefer och medarbetare. Du sitter i utmanande möten, påminner om att man ska genomföra riskbedömningar och jobbar kanske också med den strategiska kompetensutvecklingen. Stödet du ger är verksamhetsnära och professionellt. I rollen ingår det också att kunna medverka och hålla i svåra samtal av olika karaktär.

I ditt uppdrag kommer du att omvärldsbevaka och företräda kommunen i olika typer av nätverk och samarbeten. Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete.

Du får också vara med och utveckla processerna för att möta framtidens HR-arbete och för att nå kommunens gemensamma mål

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-/personalområdet eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av brett HR-arbete och är van att arbeta med ett konsultativt chefsstöd inom en politiskt styrd, gärna kommunal, organisation. Rollen kräver att du har god datorvana och är en rutinerad användare av IT-stöd i arbetet. Meriterande är kunskaper i Personec, Personec-Förhandling, WinLAS och Hypergene.

Vi förutsätter att du har en god förmåga att möta människor och van att bygga tillitsfulla relationer. Du har förmågan kommunicera, både muntligt och skriftligt, för att med kunskap och känsla på bästa sätt nå fram med ditt budskap.
Det är viktigt att du kan se möjligheterna i förändring och drivs av dessa samtidigt som du lätt kan anpassa dig till nya omständigheter.
Eftersom vi arbetar i en komplex verklighet så behöver du också ha god känsla för vad som mest behöver prioriteras utifrån ett verksamhetsperspektiv, detta i stunder då alla behov inte kan mötas samtidigt.
Du är van att omvärldsbevaka och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsområden. Det är värdefullt om du har en god analytisk förmåga och om du dessutom gillar att arbeta med siffror, så är det en extra merit.
Nödvändiga egenskaper för att klara rollen är att vara tydlig och ha förmåga att lyssna samtidigt som du är prestigelös samt sätter laget före jaget.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-05

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   31/2022

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.