IT-specialist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

På kommunledningsförvaltningen finns IT enheten och vi söker en ny medarbetare som IT-specialist. Rollen som IT-specialist är en viktig roll för kommunens administration och förvaltning av den tekniska plattformen och de IT-arbetsplatser som finns i kommunen.

Arbetsuppgifter

IT-specialisten arbetar med systemadministration, dokumentation, rutiner och anvisningar i IT-enhetens interna system. IT-specialisten arbetar nära verksamheten för att fånga upp eventuella problem och frågeställningar som ligger till grund för behovet av IT-stöd i verksamheten. I rollen agerar du även rådgivare till kommunens medarbetare och hanterar bland annat beställningar och avrop av IT-utrustning från avtalsleverantörer.

Du kommer att delta i olika typer av projekt, upphandlingar, förstudier och workshops. Du deltar även i olika samverkansforum med både interna och externa aktörer. Du kommer att arbeta med ständiga förbättringar framförallt kopplat till de förvaltningsobjekt enheten ansvarar för och deltar även i IT-enhetens verksamhetsplanering för att driva enhetens processer framåt mot verksamhetens mål.

Till din hjälp finns kompetenta medarbetare i den egna enheten och ute i kommunens förvaltningar samt en professionell driftleverantör som jobbar med support, administration och drift av kommunens IT-infrastruktur.

Kvalifikationer

IT-specialisten har minst gymnasial utbildning med inriktning teknik och IT. Du bör ha några års erfarenhet från liknande arbete i stora IT-miljöer.

Du har god organisationsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du kan ta ansvar för din egen vardag och kan arbeta självständigt. Du har förmågan att omsätta dina tekniska kunskaper och föra en dialog kring verksamhetsbehov och IT-stöd på mottagarens nivå. Du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa och upprätthålla goda relationer.

Du har en bred teknisk grund att stå på och är van att jobba med stora IT-miljöer och de utmaningar det medför kring dess komponenter exvis. arbetsplatsdrift, nätverk, säkerhet, serverdrift, molntjänster, identitetshantering mm.

Meriterande är även certifiering, kunskap och erfarenhet inom:
• Audio och video för konferens och hybrida möten
• ITIL
• PM3

I övrigt krävs även goda kunskaper i svenska och engelska samt körkort klass B.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1174446

Gör ansökan

Övrigt

Då IT-drift, service och support är en liten enhet under uppbyggnad kommer stor vikt att läggas på att hitta rätt person.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap vid placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.