Leg. Arbetsterapeut

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i Åstorps kommun är du delaktig i att skapa förutsättningar för patienten att leva sitt liv så självständigt som möjligt. Du utför ADL-, funktions- samt aktivitetsbedömningar. Med patientens behov och delaktighet i fokus genomförs planering, genomförande av insatser (som t.ex. förskrivning av hjälpmedel eller träning) och uppföljningar.
Arbetet sker till stor del i team och du kommer att samverka med både chefer, biståndshandläggare, sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och omsorgspersonal.
Teamet arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt.

Kvalifikationer


Vi söker dig, leg. arbetsterapeut, som har intresse av att arbeta både med patienter på särskilt boende och i ordinärt boende. Erfarenhet av kommunal rehabilitering är meriterande.
Har du erfarenhet av hjälpmedelsförskrivning och att handleda omsorgspersonal i vardagsrehabilitering är det också meriterande.
Du bör ha en god förmåga att analysera, reflektera och se patientens behov samt finna lösningar. Du är trygg i din yrkesroll och positiv i din grundsyn. Det är viktigt att du bemöter patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt sätt samt tillsammans med övriga bidrar till ett gott arbetsklimat.
Vi dokumenterar för tillfället i Precapita men kommer under 2022 att byta till Lifecare HSL.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Ansökan

Referensnummer:   A1076438

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden samt friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun behöver du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.