jobb just nu!

Skolkurator

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!
Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategisk belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av ca. 13000 invånare.


Arbetsuppgifter

I Öckerö kommun har vi en central elevhälsa som innebär att alla kuratorer, skolsköterskor, psykolog och logoped har samma chef. Arbetet som skolkurator sker i huvudsak på rektors uppdrag i grundskolan och innebär insatser i socialt och psykosocialt arbete på individ, grupp och organisationsnivå och att främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Du ska tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Ett nära och utvecklande samarbete med samtliga medarbetare i den centrala elevhälsan är en viktig del i det strukturella elevhälsoarbetet, så även med andra verksamheter så som socialtjänst, BUP etc.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du har gärna erfarenhet av kurativt arbete och av socialt arbete i skolmiljö. Erfarenhet inom socialtjänst samt med barn och ungdomar är meriterande.
Vi söker en medarbetare som är kreativ, flexibel och engagerad. Arbetet ställer krav på god social kompetens och förmåga att bygga förtroendefulla relationer till personal, elever och föräldrar.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

50%

Ansökan

Referensnummer:   A864003

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kan kombineras med ytterligare 20-25% tjänst på en fristående skola som också söker en kurator.
Vi undanber oss bestämt kontakt med rekryteringsajter och liknande.