VA-ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Vill du vara med och påverka utvecklingen i vår kommun? Då kan det vara dig vi söker!

Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet är en av de viktigaste förutsättningarna för Luleås tillväxt. VA-avdelningen deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden. För att kunna exploatera nya bostadsområden planeras och anläggs nya huvudledningar för att förstärka och förnya vatten- och avloppssystemet genom staden. Våra anläggningar för att rena och transportera vatten kompletteras och moderniseras kontinuerligt.
Vi står inför stora utmaningar där en ökande befolkning kräver smarta, långsiktiga, hållbara och klimatanpassade tekniklösningar. VA-avdelningen behöver därför förstärka personalstyrkan inom utvecklingssektionen där vi kan erbjuda mångskiftande arbetsuppgifter med stora möjligheter till personlig utveckling.
VA-avdelningen består idag av ett 70-tal personer och är för närvarande en del av Stadsbyggnadsförvaltningen. Från och med 1 januari 2022 kommer dock hela VA-verksamheten att övergå i bolagsform och tillsammans med kommunens avfallsverksamhet utgöra det kommunägda bolaget LUMIRE. Du kommer därmed att få möjlighet att vara med på denna förändringsresa där det finns goda möjligheter att forma verksamheten i det nya bolaget.

I dagsläget är vi lokaliserade i anslutning till Kronandalen men någon gång under perioden 2022/2023 kommer vi att flytta till nya lokaler.

Arbetsuppgifter

Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet förverkligar stora expansiva planer och står inför intressanta utmaningar. I detta arbete ingår att förstärka matningar från huvudvattenverket, eliminera trånga ledningssträckor samt skapa förutsättningar för inkoppling av nya bostadsområden till befintligt VA-system. Samtidigt arbetar vi kontinuerligt med förnyelse av det befintliga ledningssystemet.
Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med VA-relaterade projekt från tidigt skede till färdig anläggning. Det innebär att genomföra VA- och dagvattenutredningar med tillhörande beräkningar och kostnadsuppskattningar samt att vara projektansvarig för olika typer av VA-projekt såsom:
Investerings- och exploateringsprojekt
Förnyelse i befintligt ledningssystem
Samverkansprojekt med t.ex. gata och park
Utbyggnadsområden
Pumpstationer, vattenverk och avloppsreningsverk

I arbetsuppgifterna ingår också möten och kontakter med projektdeltagare, olika intressenter samt driftorganisationen, fältbesök, granskning av handlingar samt framtagande av skisser, presentationsmaterial och rapporter. Om du har intresse av modellering av vatten- och spill- och dagvattensystem eller projektering så ser vi gärna att du utvecklar detta. Arbetet kan också omfatta planärenden och VA-utredningar kopplat till detta. Du kommer att arbeta gränsöverskridande i samverkan med olika avdelningar inom Stadsbyggnadsförvaltningen, andra kommunala förvaltningar, myndigheter, konsulter och entreprenörer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom VA, Väg- och vatten eller samhällsbyggnad, eller annan högskole-/universitetsutbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Vi ser gärna att du har god kännedom om utformning av VA-ledningsnät, gärna med tidigare erfarenhet inom kommunal VA-verksamhet eller erfarenhet av projektbaserat arbete som konsult, beställare eller entreprenör. Erfarenhet av utredning och projektering inom VA-området, tidiga skeden inom samhällsplanering samt erfarenhet av hydraulisk dimensionering och modellering av vatten, spill- och dagvatten är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är självgående med ett stort eget driv. Vi förväntar oss att du brinner för att vara en del av utvecklingen av såväl ditt ämnesområde som vår verksamhet. Att se möjligheter är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa goda relationer med andra. Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Eftersom arbetet innebär många kontakter med konsulter, entreprenörer, myndigheter och kunder krävs att du är en god kommunikatör. Att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift är ett krav.

God datorvana är ett krav och erfarenhet av VA-databaser, AutoCAD, GIS, Stormtac, Mike Urban eller andra modelleringsprogram är meriterande.

Körkort B är ett krav.

Denna rekryteringsprocess hanteras av Studentconsulting och Luleå kommuns önskan är därför att alla eventuella frågor går direkt till ansvarig rekryterare på Studentconsulting, Louise Lundbäck. Du når Louise via mail på louise.lundback@studentconsulting.com.

Är du den vi söker? Då välkomnar vi dig varmt med att skicka in en ansökan, sista ansökningsdag är den 20210516.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.


Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1024262

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb