jobb just nu!

Förskollärare, Smultronbackens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt - spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- fria arbetskläder utomhus
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Smultronbackens förskola - en specialpedagogisk förskola är en förskola med barn i åldern 1-5 år som ligger i området Vallhov i Sandviken. Närhet till skog men också tillgång till en stor och kuperad utegård. Förskolan har fyra avdelningar med plats för ca 50 barn och vi har stora rymliga lokaler. Tre av avdelningarna har ett reducerat barnantal på ca 12-15 barn då vi har en inkluderad verksamhet för barn i behov av stöd. Den fjärde avdelningen är en specialpedagogisk avdelning (Regnbågen). På Smultronbacken utformas verksamheten utifrån ett praktiskt pedagogiskt arbetssätt, som syftar till att skapa en tydliggörande och förutsägbar miljö med utgångspunkt i gällande styrdokument. Varje pedagog förväntas ha en helhetssyn på barnen med syfte att utveckla deras färdigheter och kunskaper.

Vi som arbetar på Smultronbackens förskola är utbildade förskollärare och vi arbetar tillsammans med läroplanens uppdrag. Vi tycker det är viktigt med bemötande både barn/vårdnadshavare/arbetskamrater och arbetar ständigt med värdegrunden för att bibehålla det goda arbetsklimatet hos oss.

Arbetsuppgifter

Som ett led i barnens lärande används iPad och dator som pedagogiska verktyg för att utveckla kreativitet, kommunikation och skapande. Förskolan arbetar aktivt med språkutveckling och använder bland annat kommunikationssättet AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) och TAKK (tecken som alternativ). Barngrupperna i förskolan är mångkulturellt blandade och det ger barnen en respekt och hänsyn för varje människa, oberoende av barnens bakgrund. Vi tycker det är viktigt att lägga grunden till en verksam flerspråkighet hos de barn som har annat modersmål.

Kvalifikationer

Låter detta som en intressant tjänst för dig? Vi söker dig som har:
* förskollärarexamen och är legitimerad förskollärare samt har erfarenhet av arbete i förskola, åldrarna 1-5 år. Om du är nyutexaminerad kommer en introduktionsperiod planeras.
* ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang.
* initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, medarbetare och vårdnadshavare.
* väl förtrogen med förskolans styrdokument och har kunskaper i pedagogisk dokumentation.
* använder datorn som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.
Du arbetar gärna med musik, matematik, teknik, språkutveckling och har kunskaper inom systematiskt kvalitetsarbete. Du är förändringsbenägen och utvecklingsbar.

Meriterande är om du:
* har specialpedagogik utbildning
* har utbildning/erfarenhet med inriktning mot utvecklingsstörning
* har utbildning i AKK och TAKK
* har utbildning/erfarenhet inom kulturell mångfald
* har IT-kompetens - kunskap om redskapet iPad i förskolans verksamhet.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vi vill ha flera medarbetare med språk- och kulturkompetens, välkomnar vi sökande med alla etniska bakgrunder.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   801-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.