Askersunds kommuns söker förskollärare till Åmmebergs förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Till Askersunds kommun finns det goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Askersunds kommun består idag av 13 förskolor utspridda på orterna Zinkgruvan, Åmmeberg, Olshammar, Hammar, Snavlunda, Åsbro, Rönneshytta och Askersund. Vi har en förskoleorganisation bestående av en rektor med tre biträdande rektorer som har ett nära samarbete för att arbeta likvärdigt på alla Askersunds kommuns förskolor. Förskolorna i kommunen är uppdelade i tre områden där de biträdande rektorerna ansvarar för varsitt område. Vi har ett eget barnhälsoteam bestående av två specialpedagoger och har ett gott samarbete med IFO samt BVC som inkluderar regelbundna träffar.

Vi är en kommun under tillväxt där vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunens förskoleverksamhet. Åmmeberg ligger naturskönt med närhet till skog och vatten en knapp mil utanför Askersund. Bil och körkort krävs för att ta sig till arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare till Åmmebergs förskola. Vill du eller är ni kanske två kollegor förskollärare som vill testa på att driva utvecklingen av förskolans utbildning och undervisning tillsammans.

Förskolan är belägen i samma lokaler som Åmmebergs skola. Den ligger nära naturen , goda möjligheter att bygga upp en utomhusprofil finns. Det finns redan ett välbyggt vindskydd i anslutning till gården som väntar på att få tas i bruk.

Brinner du/ni som förskollärare för andra inriktningar än utomhuspedagogik finns det möjligheter för dig att få arbeta med dessa. Åmmeberg erbjuder något för alla engagerade förskollärare.

Är du/ni engagerade förskollärare som vill vara med och skapa en likvärdig förskola, då är du/ni välkommen till ett arbetslag där kollegialt lärande får ta plats. Tillsammans med kollegorna vidareutvecklar du/ni verksamheten så att alla barn får goda möjligheter att växa och utvecklas i en miljö som är rolig, trygg och lärorik.

Vi söker dig som:
* ser det pedagogiska rummets möjligheter både ute och inne
* är intresserad, engagerad och en drivande medforskande pedagog.
* professionellt och systematiskt planerar, genomför, dokumenterar och analyserar förskolans utbildning och undervisning.
* organiserar och strukturerar verksamheten så att den utmanar barnens förmågor.
* har god samarbetsförmåga med både barn och vuxna.
* är intresserad av att arbeta med förskolans systematiska kvalitetsarbete och är väl förtrogen med förskolans styrdokument.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt, likväl som tillsammans i arbetslag. Att du har god social förmåga och är en ansvarsfull person.

Askersunds kommun erbjuder:
* friskvårdsbidrag
* pedagogiska luncher
* fem kommungemensamma planeringsdagar/år

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen mot yngre åldrar samt förskollärarlegitimation.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Observera att intervju och tillsättning kan komma att ske löpande under perioden för annonseringen.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1173835

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag
Kostnadsfria pedagogiska luncher

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!