jobb just nu!

Slagstaskolan söker speciallärare med inriktning matematik!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Slagstaskolan är en F-6 skola med cirka 70 anställda och ungefär 550 elever. Skolan är belägen fem kilometer nordväst om Eskilstuna centrum på vägen mot Torshälla. Slagstaområdet är ett bostadsområde med blandad bebyggelse av flerfamiljshus, radhus och villor. Slagstaskolan arbetar åldershomogent och har 3 parallella klasser ända upp till årskurs 6. Skolan är idag utrustad med nybyggda fräscha lokaler, har en välutrustad skolgård och ligger nära naturen. För oss på Slagstaskolan är kunskap, hjärta och framtid viktiga ledord i vårt arbete med både eleverna och verksamhetsutvecklingen.

Läs mer om Slagstaskolan här: www.eskilstuna.se/slagstaskolan

På Slagstaskolan ser vi det som en självklarhet att arbeta systematiskt med att planera, genomföra, följa upp och utvärdera undervisningen. Du bidrar i det övriga dagliga arbetet och arbetar med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi er som vill bli en del av vårt team!

Vi bygger upp ett nytt team om sex speciallärare /specialpedagoger som tillsammans arbetar förebyggande kring elevhälsan. Vi lägger nu stort fokus just på det förebyggande arbetet där vi bland annat infört handledning från elevhälsan till all personal. Under året kommer vi att gå en SPSM-kurs "Att höja skolans elevhälsokompetens".

Tillsammans med övriga speciallärare undervisar du i studierum som ska fungera som klassrum där de elever som behöver extra stöd under en tidsbestämd period arbetar.

Du ger systematiskt stöd till elever för att de ska nå sin maximala utveckling. Du arbetar aktivt med att tillsammans med mentorer/undervisande lärare planera för generella och extra anpassningar samt åtgärdsprogram. Du bidrar i det övriga dagliga arbetet med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Arbetet sker på individ-, grupp- och klassnivå men du har fokus på att arbeta med gruppen och anpassningar i klassrummet för enskilda elever. Du arbetar med att skriva och utvärdera åtgärdsprogram och göra kartläggningar.

Du kommer att komma till en arbetsgrupp med initiativrika och engagerade kollegor. Vi brinner för det här och ser möjligheter och kämpar för våra fina elever! I skolans elevhälsoteam ingår speciallärare, specialpedagog, socialpedagog, skolsköterska, kurator och skolpsykolog nära dig i elevhälsan. Elevhälsan träffas varje vecka för planering. Du kommer att vara en stor del av vårt systematiska kvalitetsarbete för hela elevhälsan och har stora möjligheter att påverka vårt elevhälsoarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet för att undervisa i åk f-6. Du har också en speciallärarexamen, specialpedagogexamen alternativt att du har en pågående utbildning till speciallärare. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta som lärare för aktuella åldrarna och har erfarenhet av arbete utifrån gällande läroplan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat som speciallärare eller specialpedagog, men det är inget krav. I tjänsten ingår att handleda kollegor och skriva åtgärdsprogram och har du erfarenhet av det så ser vi det som meriterande. Du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i att använda IT i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är engagerad och drivs av utmaningar som ställer krav på kreativitet och lösningsfokus. Du kan lätt skapa en överblick på ditt arbete och förstår hur alla delar är viktiga för en helhet. En förutsättning för att lyckas i denna roll som har så många olika kontaktytor är att du har en mycket god samarbetsförmåga och att du kan skapa tillit. Du är lyhörd och duktig på att lyssna in olika behov. Vi söker dig som är trygg i dig själv för att kunna vara en bra ledare med ett tydligt ledarskap och mål.

För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation.

För rätt person är det här ett utvecklande och spännande arbete!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C28378

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.