Vikarierande HR-strateg till Borlänge kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Den gemensamma nämnaren för oss på Borlänge kommuns HR-kontor är att erbjuda det bästa stödet ut i organisationen, där alla beslut tas med Borlängebon i fokus. Som HR-strateg hos oss kommer du främst att arbeta i nära samverkan med övriga strateger och självklart också med samtliga kollegor på HR-kontoret, ett kontor som präglas av kompetens, driv och glädje!

HR-kontoret består idag av fyra stycken enheter som arbetar inom områdena: arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och lön Tillsammans förenas vi i uppdraget som är gemensamt för oss alla, nämligen att erbjuda organisationens chefer ett samordnat och professionellt stöd i personalfrågor.

Vår värdegrund fungerar som ledstjärna i allt vi gör och vi ser det som en självklarhet att den lockar även dig.

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som HR-strateg inom kompetensförsörjningsområdet, kommer du tillsammans med en till HR-strateg att arbeta strategisk kring kompetensförsörjningsfrågor på ett kommunövergripande plan. Det för att göra Borlänge kommun till en ännu mer tilltalande arbetsgivare samt för att rusta våra chefer utifrån de utmaningar vi står inför. Som HR-strateg kommer du utöver kompetensförsörjningsområdet arbeta strategiskt mot en av våra sektorer där du tillsammans med sektorns chefer kommer driva det strategiska utvecklingsarbetet kring bl.a. bemanningsstrategier, digitalisering inom HR-området samt arbetet kring minskade sjuktal.

Tillsammans med övriga HR-strateger driver ni det långsiktiga och strategiska HR-arbetet inom kommunen. Att skapa en öppen och nära dialog med organisationens chefer kommer att vara en central del av ditt arbete för att du ska kunna vara det bästa tänkbara chefsstödet. Du kommer att vara en del av samtliga HR-processer men specifikt kommer du att ha dina egna ansvarsområden, vilket gör att du som nyckelperson behöver skapa rätt förutsättningar för att driva Borlänge kommun framåt.

Kvalifikationer

Du har personalvetarutbildning alternativt utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt gedigen erfarenhet av brett HR-arbete, där du agerat chefstöd i olika frågor. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå och ser saker utifrån ett större perspektiv. Vi ser det som meriterande för den här tjänsten om du tidigare arbetat med kompetensförsörjningsfrågor eller om du har tidigare erfarenhet av att leda/coacha chefer.
Du har mycket goda kunskaper, både skriftligt och muntligt i det svenska språket då du bland annat kommer att genomföra muntliga presentationer samt dokumentationer i form av rapporter m.m.

Som person ser vi att du har en god kommunikativ förmåga som på ett klart och tydligt sätt kan förmedla information, såväl i tal som skrift. Du är strategiskt orienterad och fokuserar på helheten snarare än vara nere på detaljnivå. Vidare ser vi att du har förmågan att förstå och möta behoven hos våra chefer genom att vara konsultativ och inlyssnande i ditt sätt att vara. Att vara duktig på att samarbeta ser vi som ett måste, för att tillsammans med chefer och kollegor vara lyckosamma i det gemensamma arbetet. Utifrån komplexiteten på tjänsten och de frågeställningar du kan ställas inför, så ser vi att du har en problemlösningsförmåga av rang. Eftersom det är mycket självständigt arbete så krävs det att du har ett högt eget driv och driver ditt egna arbete framåt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-01-03

Tidsbegränsad till: 2023-03-31

Snarast

Ansökan

Referensnummer:   A1071573

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.