Beroendepedagog till Svalans öppenvårdsmottagning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Svalan är kommunens öppenvårdsmottagning för rådgivning, psykosocial behandling och stöd i alkohol-, narkotika- och spelfrågor. Målgruppen är personer från 18 år.

Mottagningen är en del av individ- och familjeomsorgsförvaltningens vuxenenhet, vilken också består av HVB-verksamheten Örtagården, boendestödet Stallgatan, arbetsträningsverksamheten Kärnhuset/Vågbrytaren och en socialsekreterargrupp som arbetar med myndighetsutövning.

Svalan erbjuder insatser efter biståndsbeslut:
• Kartläggning och bedömning av missbruks- och beroendeproblematik samt rådgivning
• Grundbehandling och eftervårdsbehandling enligt 12-stegsmodellen
• CRA/ACRA
• Jag och min familj ett program som genomförs tillsammans med förvaltningens familjebehandlande enhet och som syftar till bättre kommunikation i familjen, att barns perspektiv uppmärksammas och att vuxna motiveras till förändrade alkohol och drogvanor.

Svalan erbjuder också stöd till närstående i grupp utan biståndsbeslut.

Inom förvaltningen finns även myndighetsutövning för barn och unga, ekonomiskt bistånd, familjerätt och en bred öppenvårdsverksamhet för barn, unga och deras familjer. Samverkan över enhetsgränser är en viktig del i att hjälpa familjer på bästa sätt och förvaltningen har därför ett nätverksorienterat arbetssätt.

Hos oss på Individ- och familjeomsorgen i Sandvikens kommun har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Vi har regelbunden handledning i grupp.

Kommunövergripande förmåner vi erbjuder dig är bland annat:
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

I arbetet som beroendepedagog kommer du att arbeta med rådgivning, kartläggning, bedömning av beroendeproblematik, motivationshöjande samtal, psykosocialt behandlingsarbete enskilt och i grupp samt anhörigstöd. Samverkan över enhetsgränser är en naturlig del i din arbetsvardag. Du kommer att ingå i förvaltningens interna utvecklingsgrupp för nätverksorienterat arbetssätt. Samverkan med olika verksamheter inom Region Gävleborg och den ideella sektorn ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en beteendevetenskaplig utbildning på högskola eller annan utbildning som av arbetsgivaren kan bedömas som jämförbar. Du har tidigare erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete inom missbruks- och beroendevården, gärna med inriktning mot unga vuxna. Utbildning och erfarenhet av ACRA är meriterande, liksom kompetens inom våld i nära relationer och kriminalitet.

Vi söker Dig som tycker om att samarbeta, har god förmåga att arbeta självständigt och som vill vara med och utveckla verksamheten. Du behöver vara bra på att skapa tillit och på att se helheten i människors livssituation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   83-22

Gör ansökan

Övrigt

I den här rekryteringen tillämpar vi fortlöpande urval, så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.