SKR söker en infrastrukturexpert med fokus på IAM

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov. Hos oss finns möjligheter för dig som vill förändra, förnya och förbättra.

Avdelningen för ledningsstöd bidrar till att medlemmar, förtroendevalda och medarbetare inom SKR kan fullfölja sina uppdrag på ett framgångsrikt sätt. Under avdelningen ansvarar sektionen för digitalisering och inköp (DigIn) för SKR:s arbete med kommuner och regioners behov av IT-nära grundläggande förutsättningar för digitalisering. Sektionen leds av SKR:s CIO och har idag 22 medarbetare med stor kompetensbredd fördelade på fyra team. Eftersom sektionens uppdrag är både internt och medlemsriktat finns det en bred kompetens och den kollegiala samverkan inom sektionen är mycket god.

Sektionen ansvarar även för SKR:s egen utveckling inom digitalisering, IT-leverans, lokaler och upphandlingsfrågor. Under de senaste åren har DigIn arbetat för att skapa en modern, flexibel och robust IT-miljö, att utveckla ett ledningssystem för informationssäkerhet och dataskydd (LISDS) och att erbjuda ett kundorienterat och effektivt verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter

Som SKR:s IAM och infrastrukturexpert arbetar du tillsammans med fyra andra experter inom information och data, informationssäkerhet, övergripande säkerhet och rättssäkerhet samt nationell infrastruktur. Teamets uppdrag är att i samarbete med medlemmarnas egna experter arbeta för förflyttning inom områden som kompetensutveckling, resursfördelning, vägledning och stöd samt samverkan och intressebevakning gentemot statliga myndigheter och regeringskansli för kommuners och regioners räkning.

Du blir en viktig del i ett litet engagerat team med stort ansvar på en öppen och varm arbetsplats med expertkompetens inom många dagsaktuella områden. Vi samarbetar över kompetensområdena för att genomföra vårt uppdrag på bästa sätt. Du ger stöd och råd i nationella infrastrukturfrågor och medverkar i utvecklande dialoger med andra avdelningar. En viktig del av dina arbetsuppgifter blir därför att knyta kontakter inom organisationen, med medlemmarnas egna experter, statliga myndigheters experter samt ansvariga på nationell nivå. Ditt viktigaste uppdrag blir att skapa förståelse för kommuners och regioners behov och utmaningar samt påverka utvecklingen av en förvaltningsgemensam infrastruktur. Du kommer också att behöva svara på remisser och utredningar. Du arbetar kontinuerligt med att bygga förtroende, skapa rätt förutsättningar och stöd för SKR:s medlemmar samt i samverkan med statliga myndigheter.

Kvalifikationer

• Mer än 10 års erfarenhet som arkitekt/infrastrukturexpert, gärna med fokus på IAM-lösningar
• Flera års erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor
• Dokumenterad kompetens inom informationsarkitektur
• Dokumenterad kompetens inom IAM

Meriterande:
• Relevant akademisk utbildning
• Erfarenhet av arbete med att utveckla målarkitektur
• Kunskap om arkitektur och tillitsramverk
• Kunskap om EU-lagstiftning som EIDAS m.m.

Vi söker dig som med nyfikenhet, driv och uthållighet förflyttar kommuner och regioner mot en välfungerande nationell infrastruktur med god kvalitet och relevant kunskap. Du uppskattar att vara del i en förändring och arbetar engagerat och prestigelöst för förbättring och med utveckling av nya arbetssätt. Du har förmåga att lyssna in och förklara samt lösa problem utan att tappa fokus på det långsiktiga utvecklingsarbetet. Du har god förmåga att förmedla och diskutera arkitekturfrågor och behörighets-/identitetsfrågor med både tekniker och verksamhetsledare samt förmåga att kommunicera komplex information, både i tal och skrift, på ett strukturerat sätt.

Du är trygg och självgående i ditt arbete och anpassar dig med lätthet till förändrade förhållanden. Du ser logik och samband i komplex information, är analytisk och har förmågan att förmedla information tydligt och rakt. Du trivs med att arbeta i team och i nära samarbete med andra, bidrar med god stämning och delar gärna med dig av din kunskap.

Vi tror även att du är förtroendeingivande och därmed kan knyta kontakter samt ha ett nära samarbete med andra. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C101786

Gör ansökan

Övrigt

Har du ett intresse för identitet och åtkomststyrning och värnar om att skydda de digitala tillgångarna på nationell nivå? Vill du bidra till att underlätta vardagen för alla anställda inom kommuner och regioner? Söker du en roll med frihet och stora möjligheter till utveckling? Missa inte chansen att söka denna nyckelroll på SKR!

I denna rekrytering samarbetar Sveriges Kommuner och Regioner med Certezza rekrytering. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta Pardis Aenehband, pardis@certezza.net alt. 073-852 99 29.

Vi behandlar ansökningar och intervjuar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 oktober 2022.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.