jobb just nu!

Barnskötare till Eskilstunas förskolor - visstid

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstuna växer och behovet av förskoleplatser ökar, därför söker vi nu fler barnskötare till våra förskolor. Gemensamt för våra förskolor är att vi arbetar med kreativa och estetiska lärprocesser, där varje barn ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö.

Just nu söker vi barnskötare för visstidsanställning under 6 månader. Vi söker nya kollegor till alla våra förskoleområden.

Här hittar du mer information om våra:
- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och stimulera våra barn till ett kreativt lärande? Tycker du, precis som vi, att det är viktigt att våra barn får en rolig och lärorik förskola? Då ska du söka till oss!

Eskilstuna kommun är indelat i förskoleområdena; öster, väster, norr, centrum, Torshälla, söder och kompassen. En del av förskolorna är placerade i hjärtat av staden, medan andra har naturen nära inpå knuten.

Som barnskötare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med andra barnskötare och förskollärare med barn i åldrarna 1-5 år. Tillsammans planerar ni, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet, med utgångspunkt i läroplanen. Andra viktiga delar som vi ser är språkutveckling, matematik, naturvetenskap, digitalisering och teknik som ska genomsyra verksamheten. Du kommer att ha en viktig del i den pedagogiska dokumentationen, för att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Vi ser alla aktiviteter med barnen som lärprocesser där exempelvis hämtning, lämning och måltider är viktiga pedagogiska moment. En stor del av arbetet handlar om mötet och kommunikationen med våra barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad barnskötarutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig, och vi ser positivt på om du har aktuell erfarenhet av att arbeta som barnskötare inom förskola. Har du ingen utbildning vill vi att du har arbetserfarenhet som barnskötare inom förskola, minst ett års erfarenhet inom de senaste tre åren. Det är meriterande med erfarenhet av praktiskt arbete utifrån gällande läroplan.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och det är meriterande med goda IT-kunskaper.

Förskolornas arbetstider är ca 06:00-18.30. Du ska både kunna öppna och stänga förskolan, utifrån ett rullande schema. Kvällsmöten och aktiviteter förekommer minst 2 gånger/månad.

Det här är en samlad annons för barnskötartjänster inom barn och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Det betyder att din ansökan kommer att matchas mot de förskolor som just nu har behov av nya kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
6 månader eller längre. Visstidsanställning, 6 månader med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   4965

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.