Omvårdnadspersonal äldreomsorg och funktionsnedsättning – sommarjobb

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sektor vård och omsorg Skövde kommun har ett viktigt samhällsuppdrag och här jobbar vi med stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd.
Inom vård och omsorg finns sommarjobb för dig som gillar att jobba med människor på riktigt. Här finns äldre som behöver både stöd, omvårdad och sällskap, och personer med funktionsnedsättning som behöver stöttning och sällskap. Du blir otroligt uppskattad och får så mycket tillbaka från dem du finns där för. Leenden, tacksamhet, förtroende, skratt, vänskap och livshistoria. Kort och gott handlar ditt jobb om att skapa trygghet och en meningsfull vardag - här är du alltid uppskattad och betydelsefull.

Att vilja vårda, stötta och utveckla andra människor är en av de egenskaper som behövs allra mest i vårt samhälle. Och du som har den i dig - är den verkliga framtiden.

Att sommarjobba inom vård och omsorg blir aldrig tråkigt. Inom våra verksamheter jobbar du utifrån rutiner, men eftersom vi alltid utgår i från våra brukares behov, intressen och dagsform kan arbetsuppgifterna variera från dag till dag. Alltifrån att hjälpa till med personlig omvårdnad till att ta en promenad, följa med på en aktivitet, måla naglarna eller spela spel tillsammans. Hos oss får du ta eget ansvar samtidigt som du blir en del av ett större team med flera andra sommarjobbare och erfarna kollegor. Vi finns här för att ge dig kunskap, stöttning och en rolig sommar.

Sök sommarjobb redan idag, så ses vi i sommar!

Arbetsuppgifter

Jobba inom äldreomsorgen

Förutom att vara ett sällskap och stöd vid sociala aktiviteter som fikastunder och promenader, så kan arbetsuppgifterna inom äldreomsorgen handla om att hjälpa till med personlig omvårdnad och dagliga sysslor som att städa, förbereda frukost och hantera läkemedel.
På ett äldreboende bor flera äldre i samma hus men i egna rum, där du och kollegorna jobbar tillsammans för att ge de boende stöd och hjälp i vardagen.
Inom hemtjänsten ger du i stället stöd och hjälp till personer i deras eget hem, du åker då hem till brukaren och utför de sysslor som personen har beviljats i sin insats. För att arbeta i hemtjänsten behövs ofta körkort för manuell växellåda, eftersom du ska ta dig mellan olika bostäder, men inom några hemtjänstområden finns det möjlighet att gå eller cykla.

Jobba med personer med funktionsnedsättning

Du kan också sommarjobba med personer i alla åldrar som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Arbetet innebär att erbjuda stöd i det dagliga livet utifrån den enskildes behov, förutsättningar och önskemål. Det kan till exempel vara stöd vid personlig omvårdnad, hjälp vid matlagning och vardagssysslor eller att planera och vara med vid olika fritidsaktiviteter. Här finns ofta frihet att styra dagen efter brukarnas intressen och önskemål.
I en gruppbostad/servicebostad bor flera personer tillsammans eller i samma hus men i egna lägenheter. Inom personlig assistans arbetar du i stället i en persons egna hem. Du kan också jobba inom daglig verksamhet, där personer med funktionsnedsättning får en meningsfull sysselsättning i form av olika individanpassade aktiviteter.
På våra korttidshem arbetar du med barn och ungdomar som har olika funktionsvariationer och som vistas där under en begränsad period. Syftet kan vara att de ska få ett miljöombyte eller att anhöriga ska få avlastning i vardagen.

Kvalifikationer

För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år. Inom vissa verksamheter kan du som är 17 år och har slutfört åk 2 på omvårdnadsprogrammet arbeta hos oss.

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med människor där du i din roll är självständig, trygg och lyhörd inför andras behov och önskemål. Arbetet passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider, är flexibel och gillar att samarbeta. Du som söker behöver ha goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift och eftersom det ingår dokumentation i arbetet behöver du kunna hantera digitala verktyg.

Det är meriterande om du har en vård- och omsorgsutbildning, barn- och fritidsutbildning eller tidigare erfarenhet inom området, men det är inget krav. B-körkort är önskvärt för flera av våra roller.

- Jag trivdes jättebra som sommarvikarie! Tyckte om kontakten med kollegorna, man
kände sig säker och trygg. Man kan alltid fråga om man inte är säker på vad man ska
göra vilket är jätteskönt när man är vikarie.
/Sommarvikarie 2023

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C155617

Gör ansökan

Övrigt

Om du får erbjudande om anställning behöver du lämna in utdrag från Polisens belastningsregister (Blankett 442.9). Tänk på att den normala handläggningstiden för en ansökan tills att du får utdraget är cirka 2 veckor så beställ det i god tid.

Från och med den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Läs mer på Socialstyrelsens hemsida

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.