Bibliotekarie/ Biblioteksassistent vid behov

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill jobba då och då vid vårt fina huvudbibliotek i Malung.
Att jobba som biblioteksassistent innefattar att tjänstgöra i vår informations- och lånedisk, sortera böcker och hålla ordning i bibliotekslokalen så att böckerna är rätt sorterade, uppställda snyggt och tillgängliga.

På biblioteket administrerar och säljer vi till exempel spårkort och biljetter till olika evenemang och föreställningar.
Vi assisterar dem som behöver låna en dator, kopiera, ha hjälp med att plocka fram information om kommunen, fylla i blanketter med mera.
Arbetstiderna är varierande under bibliotekets öppettider som är både dagtid, kvällstid och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort intresse för böcker och människor. Om du har erfarenhet från arbete i bibliotek är det mycket meriterande.

Som person trivs du med att hjälpa andra människor, du är serviceinriktad, har initiativförmåga och kan arbeta självständigt.
God vana att hantera datorer och goda kunskaper i svenska är ett krav. Talar och skriver du ytterligare språk är det meriterande.

Tjänsten är ett sk. timvikariat och passar dig som studerar, har ett annat deltidsyrke eller är pensionär.
Självklart kommer du att få en introduktion i arbetet och det finns kontinuerligt stöd från våra duktiga bibliotekarier.
Har du körkort är det meriterande då vi då och då även kan behöva vikarier till vår nya bokbuss.

Anställningens omfattning

Vikarie vid behov Efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A127441 -

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Schema.