Familjebehandlare till öppenvården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare i Öppenvården hos oss ingår du i ett team av 3 kollegor.
Öppenvård arbetar med stöd- och behandlingsarbete för vuxna, barn och ungdomar i åldern 0 - 21 år och deras familjer. Vi ska finnas tillgängliga för att hjälpa till i svåra situationer där det behövs stöd och vägledning för att hitta lösningar. Inom öppenvårdens verksamhet ingår också arbete med barn- och föräldragrupper.
Tillsammans genomför vi förändrings- och behandlingsarbete med vuxna, barn, ungdomar och deras familjer på uppdrag av utredande socialsekreterare. Inom enheten arbetar vi intensivt med utveckling, nytänkande och har ett stort klientfokus.

Innehållet i behandlingsarbetet skräddarsys utifrån de individuella behoven. Inom ramen för arbetsuppgifterna ingår exempelvis familjearbete, barn- och ungdomsbehandling, föräldrastödjande samtal, familjepedagogiskt basarbete, kvalificerat umgängesstöd och observationer etc. Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med andra familjebehandlare och är förlagt till främst dagtid. Kvällsarbete kan förekomma och i undantagsfall även arbete vid enstaka veckoslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behandlingspedagogisk- eller socialpedagogisk examen, eller annan för tjänsten adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi ser helst att du har erfarenhet från familjebehandling. Meriterande är utbildning i föräldrastödjande metoder. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana.

Vi vill att du som person har lätt för att skapa relationer och att samarbeta såväl med de familjer du möter, som med kollegor och samarbetspartners internt och externt. Du har
god förmåga till reflektion och är ödmjuk inför familjers skiftande livsvillkor. Du har en positiv framtoning och är bra på att entusiasmera och motivera andra. I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter tjänsten som något för dig, så är du välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande.

B-körkort är nödvändigt för tjänsten då hembesök och besök hos samarbetspartners ingår i uppdraget. Om du inte har körkort kan vi lägga upp en plan gemensamt för att du ska kunna skaffa ditt körkort när du påbörjat din anställning. Körskola finns på orten.
Utdrag ur belastningsregister kontrolleras vid anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.
3-6 månader. Vikariat

Ansökan

Referensnummer:   A1059754

Gör ansökan

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.