jobb just nu!

Skolsköterska till Resurscentrum

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Resurscentrum är en helt ny enhet inom Barn- och utbildningsförvaltningen som startat upp från och med den 1 januari 2020. I Resurscentrum ingår Elevhälsan, Flerspråkscentrum och Kultur- och miljöskolan som utifrån sina kompetenser bidrar till verksamheternas uppdrag och måluppfyllelse.
Elevhälsans uppdrag är att ge stöd till rektor och det lokala elevhälsoteamet. Elevhälsan består av skolsköterska, skolläkare, kuratorer, specialister inom specialpedagogik samt psykologer.

Nu söker Resurscentrum en skolsköterska på 100 % för hösten 2020.

Du som känner dig nyfiken på och intresserad av arbetet som skolsköterska. Nu har du chansen att prova på att arbeta hälsofrämjande och förebyggande i skolan. Resurscentrum är i behov av en skolsköterska som förstärker arbetet i vår skolsköterskegrupp under perioden 20200810-20201231

Arbetsuppgifter

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en skolsköterska till Resurscentrum/ Elevhälsan.
Som skolsköterska ingår du i det lokala Elevhälsoteamet som leds av rektor. Det lokala elevhälsoteamet utgör kärnan i elevhälsoarbetet på skolan.

I skolsköterskans uppdrag ingår att stödja elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser.
Som skolsköterska är du en del i en samlad Elevhälsa vars uppdrag är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande i samverkan med rektorer, arbetslag, elever samt övriga professioner inom Elevhälsan. Du ska arbeta enligt verksamhetens riktlinjer, lagar och förordningar.

I uppdraget ingår också att utgöra en extra resurs till övriga skolsköterskor i kommunen vid t.ex. vaccinering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare arbetat som skolsköterska och har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som positivt.
För att passa för rollen är det viktigt att du är självgående, initiativtagande, flexibel och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta, samt har förmåga att hantera stressiga situationer. Vidare har du god förmåga att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller skolsköterska är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter dina kvalifikationer, såväl som personliga egenskaper.

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Tillträde: 10 augusti eller enligt överenskommelse

Urval till intervjuer kan komma att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A956280

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Om du erhåller tjänsten måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb