jobb just nu!

Erfaren och trygg barnskötare med tydligt ledarskap- Tjärna förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

- Är du barnskötare och har ett intresse för utveckling och lärande? Då kanske vi kan bli dina nya kollegor!

Förskolan Tjärna består idag av fyra avdelningar. Vi öppnade vår verksamhet hösten 2017 och vi finns därmed i nya fräscha lokaler med goda förutsättningar att skapa en förskola för dagens barn.

Förskolan är centralt belägen och vi har nära till bibliotek, Science 2047 och Kulturcentrum Asken, som är en verksamhet för barn/elever med fokus på deras kreativa uttrycksformer.
I vårt område arbetar en pedagogisk utvecklare vars främsta uppdrag är att stötta, handleda och inspirera förskolan till utveckling mot föreskrivna mål.

Tillsammans med Mats Knuts förskola bildar vi ett förskoleområde. Vi träffas under samverkan, arbetsplatsträffar, utvecklingsdagar och under våra schemalagda nätverk eller bara när vi behöver ta del av varandras kunskaper under vardagen.
Inom förskoleområdet arbetar vi mot gemensamma mål och förbättringsområden. Vi använder oss av en digital verksamhetsdokumentation vilken ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete och hjälper oss att synliggöra samt analysera vår verksamhet kontinuerligt.

Våra nyckelord och grundstenar är att förskolan ska vara trygg, rolig och lärorik, för alla barn alla dagar!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

VI SÖKER DIG, engagerad, positiv, flexibel och nyfiken barnskötare, som vill vara en del av förskoleområdet. Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan och uppdrag.

Som barnskötare på förskolan kommer du att ingå i ett arbetslag där ni har ett gemensamt ansvar för att skapa förutsättningar för ett lustfyllt lärande utifrån förskolans läroplan. Vi arbetar efter en tydlig struktur och barnen delas ofta in i mindre grupper, det krävs därför att du vågar vara en förebild och ledare.

Du planerar och anpassar dagarna utifrån såväl individens som gruppens behov, växlar mellan inne- och uteaktiviteter. Du har viljan att prova och utveckla nya arbetsmetoder samt förmågan att engagera barnen till en lärorik och kreativ verksamhet. Du förstår vikten av relationer och samarbete för att nå framgång, arbetet utgår ifrån arbetslag och i dialog med vårdnadshavare.

Du har god kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper.
Vi söker barnskötare som tror att barnet kan om vi pedagoger ger barnet möjligheter och utmaningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning och erfarenhet av arbete på förskola

Digital kompetens och erfarenhet av programmering samt erfarenhet/kunskap av tecken som stöd och systematiskt kvalitetsarbete är meriterande.

Grundkunskaper för hantering av dator/iPad är ett krav.

B-körkort och tillgång till bil är meriterande då förskolans arbetstider inte alltid passar med lokaltrafiken.

Goda kunskaper i svenska är viktigt. Om du har annat modersmål än svenska krävs det att Du har en svenska B-utbildning och kan uttrycka Dig grammatiskt riktigt.


Vi söker dig som:
- Är trygg, lugn, lyhörd och tydlig i din ledarroll

- Har ett tydligt och respektfullt bemötande mot barn, föräldrar och andra vuxna på förskolan

- Vill bidra till att skapa en stimulerande och lustfylld utbildning för våra förskolebarn

- Är öppen för och inställd på samarbete med alla på förskolan

- Är flexibel och kan anpassa dig efter avdelningen/förskolans behov

- Kan lokalisera var du behövs och vilka arbetsuppgifter som behöver utföras

Anställningens omfattning

Tillträde snarast. Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A979740

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.