Socialsekreterare till Barn och Unga / Utredning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorps kommun är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Då en av våra medarbetare ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarie för ett längre vikariat.

Vi på Barn- och unga på Socialförvaltningen i Åstorp ansvarar för aktualiseringar, utredningar och insatser gällande barn 0-20 år och deras familjer. Vi söker dig som vill arbeta som utredande socialsekreterare tillsammans med våra sex andra utredare. Gruppen består även av tre familjehemssekreterare, tre barnsekreterare och två mottagningssekreterare.

Då enheten är relativt liten medför det att vi har goda möjligheter till ett nära kollegialt samarbete. Vi är en glad och positiv grupp som stöttar varandra väl i det dagliga arbetet. Samtidigt erbjuds du som medarbetare hos oss också goda möjligheter till att själv vara delaktig och påverka ditt dagliga arbete, varigenom du vid sidan av teamkänslan också har en hög grad av självständighet i arbetet.

Kvalifikationer

• Socionomexamen
• Goda kunskaper i aktuella lagstiftningar, SoL och LVU
• God dokumentations-och datorvana
• Kunskaper inom BBIC och Risk- och skydd.
• B-Körkort krävs


Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens verksamhetsområden och gärna erfarenhet av arbete med barn och unga.

Du är strukturerad, nyfiken och flexibel samt kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift.

Önskvärt är också om du har erfarenhet av Procapita/LIfercare samt Signs of Safety

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-04-05

Tidsbegränsad till: 2022-04-29

6 månader eller längre. Vikariat för föräldraledig

Ansökan

Referensnummer:   A1004687

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Enligt avtal.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med förmåner, erbjudanden och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
I tjänsten ingår bevakning. Det innebär att du c.a en dag i veckan ska vara på plats till 17.00. Viss övertid kan då ingå.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.