150 sommarjobb inom Äldreomsorg och Stöd vid funktionsnedsättning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Till sommaren 2024 söker vi dig som vill ha ett viktigt och roligt sommarjobb!
Vill du jobba med att hjälpa människor ska du jobba hos oss.

Hos oss jobbar du med äldre människor eller med personer med funktionsnedsättning, i deras hem eller på boenden. Det här jobbet innebär att du kommer att få värdefulla erfarenheter i mötet med olika människor.

Vi erbjuder:

• En extra Bonus/ersättning till dig som jobbar sammanhängande på ett schema anpassat för verksamheten under stor del av semesterperioden.

• Betald introduktion och utbildningsdelar i samband med att du börjar din anställning hos oss.

• Konkurrenskraftiga löner.

• Möjligheten att börja arbeta omgående, t.ex. för dig som studerar och vill jobba extra på helger och lov. Det finns också stora möjligheter att jobba kvar som vikarie efter sommaren.

• En givande tid och ett stärkt CV där du samlat på dig värdefulla yrkeskunskaper, lärt dig ny teknik och nya dokumentationssystem. Kanske kommer du också haft en medicindelegering.

• Efter avslutad tjänstgöring är det möjligt att få ett skriftligt omdöme från din enhetschef och att chefen kan ställa upp som referens.

• Arbete i en fantastisk miljö. Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E 22. Kommunen har cirka 7 600 invånare. Här finns en enastående natur med närhet till skogen och havet. Kommunen är en pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken.

Kom och jobba hos oss i Valdemarsviks kommun
- Vi ger dig mera!

Arbetsuppgifter

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, inköp, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga m.m. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra boende och brukare genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Vi söker dig som vill arbeta heltid, deltid, dag eller natt inom äldreomsorgen och inom våra verksamheter för stöd till personer med funktionsnedsättning i Valdemarsviks kommun.

Vi söker vikarier som vill jobba som personliga assistenter, i våra hemtjänstgrupper, på våra boenden inom äldreomsorgen eller i våra verksamheter inom stöd vid funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet eller annan lämplig omvårdnadsutbildning.
Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenheter inom omvårdnadsarbete. Har du dessutom arbetat hos oss tidigare och har goda referenser är även det meriterande.

Vi kräver inga förkunskaper eller arbetslivserfarenhet men för att trivas och göra ett bra jobb behöver du ha ett genuint intresse för människor.

Som person är du lugn, lyhörd och trygg i dig själv och du tycker om att arbeta med människor. Du har en god förmåga att både arbeta självständigt och med andra.

Vi kommer att se till din sociala kompetens och att det finns en vilja att lära sig ett värdefullt yrke. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inom alla områden behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift samt vara öppen för delegeringsansvar. Du bör ha god datorvana då vi arbetar med elektronisk dokumentation.

För samtliga våra semestervikariat ska du vara minst 18 år.
B-körkort erfordras för arbete inom hemtjänsten och inom stöd vid funktionsnedsättning. Ange i din ansökan om du har körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Kan vara omgående, under våren eller som först till sommaren.

Ansökan

Referensnummer:   700e/2024

Gör ansökan

Övrigt

I frågeformuläret som är kopplat till ansökan besvarar du bl.a. om du vill arbeta hel- eller deltid, dag- eller natt samt inom vilken typ av verksamhet du helst vill arbeta. Du anger också vilka veckor du har möjlighet att jobba i sommar.

Inkomna ansökningshandlingar behandlas och urval till intervjuer görs löpande under hela ansökningstiden så vänta inte med att ansöka!
Vi prioriterar de som väljer att jobba hela semesterperioden, sammanhängande 8-10 veckor.

Vi ser fram emot just din ansökan!Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Valdemarsviks kommun tillämpar rökfri arbetstid.