Verksamhetscontroller till skolförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Med en gemensam organisation för alla skolformer tar vi ett helhetsgrepp kring det livslånga lärandet från förskola till vuxenutbildning. Skolförvaltningen har drygt 900 medarbetare.

Din placering blir i förvaltningschefsstaben, rollen som verksamhetscontroller är en central och självständig roll och du jobbar mycket nära förvaltningschefen och blir hennes högra hand.
Skolförvaltningen i Karlskoga söker dig som har din bakgrund inom skolans värld och som uppskattar att jobba nära verksamheten med planering och uppföljning av verksamhetsfrågor. Du gillar att ha kontroll på både detaljer och helhet och att jobba med analys och underlag till beslut. Ditt arbete innebär ett kvalificerat stöd till verksamheten och du har tidigare erfarenhet av att arbeta målinriktat för att åstadkomma samverkan, engagemang och resultat. Som person ser vi att du är analytisk, modig, strukturerad och drivande.

Arbetsuppgifter

I ditt ansvarsområde ingår planering och uppföljning av verksamhetsfrågor, statistik och nyckeltal. Du kommer även att ansvara för analyser och för att ta fram underlag till beslut. Du ansvarar för tjänsteskrivningar men också för kvalitetsmätningar, rapporter och statistik som tas fram i nära samarbete med förvaltningschef och kvalitetschef.
Tillsammans med förvaltningsledningen ser du till att utveckla styrmodeller för årskull, planering och uppföljning. Du säkerställer att det systematiska kvalitetsarbetet drivs och utvecklas inom skolförvaltningens verksamheter och är även ett operativt stöd till förvaltningsledning med uppföljningar och internkontroller. Att utveckla övergripande processer och rutiner ingår som en självklar del i ditt arbete.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom högskola eller universitet med en för tjänsten relevant inriktning. Vi ser att du behöver ha flerårig erfarenhet av verksamhetsstyrning.
Din bakgrund finns inom skolväsendet, antingen på en kommunal skola eller en friskola. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kvalitetsuppföljningar och är en van handläggare med gedigen tidigare erfarenhet från kommunal eller statlig verksamhet.
Det är meriterande om du har en bakgrund som skoljurist och/eller erfarenhet från arbetet i en myndighet som ex. Skolinspektionen.
För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är kvalitetsmedveten, kommunikativ och lösningsorienterad samt har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet innebär många interna samarbeten och kontakter. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Viktigt för rollen är att du har:
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Lång erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg
• Goda kunskaper i Office paketet

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   201373994

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.