jobb just nu!

Enhetschef digital utveckling

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå är inne i en spännande utveckling och tillväxt, kommunen planerar för 10 000 nya Luleåbor. Befolkningskurvan pekar stadigt uppåt och just nu är vi ungefär 78 000 invånare. I Luleå finns storstadens möjligheter och utbud tillsammans med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommuns organisation består av över 300 yrkesroller och fler än 6 900 anställda. Vi behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare, och nu chansen till en ledande roll inom Luleå kommuns innovations och digitaliseringsresa!

Arbetsuppgifter

Som ledare för enheten Digital Utveckling får du ett intressant och utvecklande arbete där ni erbjuder stöd till de kommunala verksamheterna inom området digitalisering och verksamhetsutveckling. Enheten består av 15 personer i olika yrkesroller inom bland annat verksamhetsarkitektur, projektledning, e-tjänsteutveckling, Business Intelligence och innovation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att erbjuda stöd till de kommunala verksamheterna i deras utvecklings-, förändrings och digitaliseringsarbete, d v s att utveckla nyttjandet av IT som en strategisk resurs för verksamhetsutveckling och medborgarnytta. Arbetet bedrivs huvudsakligen genom att initiera, driva, leda, samordna och genomföra förstudier och utvecklingsprojekt som leder till en ökad digitalisering och verksamhetsutveckling med hjälp av IT. Framtagande av kravspecifikationer inför upphandlingar samt utbildningsinsatser ingår också i enhetens arbetsuppgifter.

I chefsuppdraget ingår att koordinera resurser och behov, agerar bollplank gentemot specialisterna samt samarbeta med kommunens verksamheter på olika nivåer. Du har personal-, budget- och resultatansvar samt ansvar för att din enhet når uppsatta mål. Du rapporterar direkt till avdelningschefen för avdelningen Innovation & Utveckling tillika CIO Luleå kommun samt ingår i ledningsgruppen för avdelningen tillsammans med enhetschef för IT-drift och enhetschef för IT-förvaltning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, nytänkande och långsiktigt arbete. För att lyckas väl i din roll strävar vi gemensamt mot att skapa goda förutsättningar för din yrkesmässiga utveckling genom kompetensutveckling och eget handlingsutrymme. Vi tillämpar flexibel arbetstid och ett ledarskap som underlättar samspelet mellan arbete, fritid och familjeliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av projektledning, att genomföra analyser samt att leda förstudiearbeten, vilket gör att du kan arbeta med verksamhetsnära utvecklingsprojekt och utredningar inom många områden. Du är en erfaren ledare som även har erfarenhet att självständigt leda utvecklingsprojekt.

Du har även:
• Erfarenhet av arbete med digitalisering och verksamhetsutveckling i nära samverkan med kollegor, kunder och andra intressenter.
• Erfarenhet av innovationsarbete.
• Förmåga att beskriva och analysera verksamheter ur ett helhetsperspektiv
• En bred verktygslåda med metoder, kunskap och erfarenhet av att arbeta med såväl kortsiktiga som långsiktiga krav på processer och IT som stöd för verksamhetsutveckling.
• Vana från att arbeta strukturerat och processorienterat och att arbeta i enlighet med ITIL/ITSM, framförallt inom Service Design.

Arbetet innefattar muntliga och skriftliga presentationer så det är viktigt att du är bekväm med att tala inför andra.

Personliga egenskaper:
Som person är du serviceinriktad och relationsskapande med förmåga att vara lyhörd inför verksamheterna och medborgarnas behov. Du är drivande, självständig och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har god samarbetsförmåga och en förmåga att bygga nätverk. Du har ett pragmatiskt synsätt och deltar i arbetet med att genomföra de insatser som behövs.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt behärskar engelska. Resor förekommer, B-körkort är ett krav.

Utöver formella krav är personliga egenskaper som anses betydande för rollen av stor vikt i rekryteringsprocessen.

Ansökan

Referensnummer:   A953963

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb