Näringslivs- och utvecklingschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lekeberg ligger mitt emellan storstadens utbud och landsbygdens idyll!
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare i kommunstyrelseförvaltningen och kommunen i stort har ca 650 tillsvidareanställda.

Arbetsuppgifter

I rollen som näringslivs- och utvecklingschef är du direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp. Du har ett övergripande ansvar för kommunens näringslivs- och utvecklingsavdelning, där personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår. I uppdraget ingår även att driva kommunens behov av utveckling av det lokala näringslivet i nära samarbete med kommunchef och politiken. Avdelningen kommer att bestå av medarbetare som arbetar med utveckling och förändring inom framförallt skola, förskola samt vård och omsorg.

Som näringslivs- och utvecklingschef har du en nyckelroll i kommunens arbete med verksamhetsutveckling genom smartare arbetssätt och digitalisering. Avdelningen arbetar utifrån de övriga förvaltningarnas behov och stöttar genom verksamhetsspecifika insatser.

Du har en utåtriktad roll med många kontakter både internt och externt, där du representerar kommunen i olika nätverk och samverkar med företag, region, myndigheter med flera. Det är viktigt att bygga och upprätthålla relationer med befintliga och potentiella samarbetspartners.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett tydligt samhällsengagemang och starkt intresse för utvecklingsfrågor. Det är viktigt att du är en tydlig och inspirerande ledare med god kommunikationsförmåga. Du har lätt för att bygga relationer och utveckla samarbeten mellan både människor och organisationer och trivs i en utåtriktad roll. Du har ett strategiskt tankesätt och är initiativtagande samtidigt som du har en stark genomförandeförmåga. Som ledare är du trygg och coachar, motiverar och utvecklar dina medarbetare.

Vi söker dig som har som har:
- akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget och/eller erfarenhet från näringslivs- och utvecklingsarbete i organisationer
- erfarenhet av att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en chefsposition med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Det är också meriterande om du har förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1225802

Gör ansökan

Övrigt

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.