Trä- och metallslöjdslärare på 30% till Enebackeskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Välkommen till Enebackeskolan - skolan som arbetar för att sätta eleven i första rummet!
Vi är en F-6-skola placerad i centrala Höör som nu söker en trä- och metallslöjdslärare som vill ta en aktiv del i skolans och elevernas utveckling. Tjänsten är på 30% och riktas kommande läsår mot undervisning i åk 3.

Arbetsuppgifter

I din roll som slöjdlärare ansvarar du för att tillsammans med arbetslaget utveckla innehållet i verksamheten och ta initiativ till ämnesövergripande arbete. Vi söker en lärare med energi och engagemang för elever, lärande och ämnet trä- och metallslöjd. Du arbetar för kollegialt lärande särskilt tillsammans med din parallellkollega i ämnet slöjd. I samverkan med pedagoger i åk 3-6 undervisar du i slöjdämnet utifrån aktuella styrdokument och ger eleverna möjlighet att utveckla sina förmågor. I arbetet ingår att dokumentera, bedöma utifrån slöjdämnets kursplan samt följa upp och utvärdera ditt eget och elevernas arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad slöjdlärare med behörighet att undervisa elever i åk 3-6 alternativt dig som har en pedagogisk utbildning med stort intresse och kunskap om trä- och metallslöjd. Du är flexibel, lösningsfokuserad, har lätt för att samarbeta och att skapa goda relationer med såväl elever som vuxna. Du har ett positivt förhållningssätt till eleven, har stor förmåga att se elevers möjligheter och kompetenser och är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer. Du har förmåga att se alla elever och ta hänsyn till olika förutsättningar. Du är självgående och vågar testa nya arbetssätt för att möta morgondagens elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-11

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   72/21

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.