Undersköterska till Hemtjänsten Sälen/Transtrand

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Sälen/Transtrands Hemtjänst hör till norra kommundelen som sträcker sig från Fiskarheden till Sörsjön och Sälenfjällen. Inom hemtjänsten arbetar du självständigt eller i team för att skapa goda möjligheter för personer att klara av sin vardag i sin hemmiljö.

Dina arbetsuppgifter består av att ge omsorg, hjälp och stöd till brukarna i sitt hem utifrån deras behov. Som undersköterska inom hemtjänsten är du en del av det dagliga arbetet för att individen ska upprätthålla goda levnadsvillkor utifrån olika förutsättningar och behov och nu är också en fast omsorgskontakt. Du ska samverka med omgivningen och arbeta lösningsfokuserat för att tillmötesgå den enskilde utan att inskränka på dennes rätt till självbestämmande, integritet och inflytande. En stor del av tjänsten innefattar traditionellt vård- och omsorgsarbete.

Uppdraget kan bestå av att:
- verka för social gemenskap och sysselsättning
- vara behjälplig vid personlig omvårdnad som tex dusch, toalettbesök, hjälp med mat osv
- dokumentera och hantera läkemedel (delegationstest görs vid anställningen)
- planera och genomföra aktiviteter för brukarna i vardagen
- vägleda och stödja den enskilde i ett levnadssätt som förebygger ohälsa, bl.a. utifrån kost, fysisk aktivitet och social stimulans
- verka för ökad självständighet och självbestämmande för den enskilde bl.a. genom en anpassad miljö och hjälpmedel
- arbeta pedagogiskt

Arbetet är förlagt dagtid mellan ca. 07:00-21:15, delat på 2 pass alla dagar i veckan.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i hemtjänsten och med äldrevård. Därutöver kräver rollen att du kan hantera ett digitalt journalsystem samt att du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Tjänsten kräver att du självständigt kan planera ditt arbete för att tillgodose de behov som uppstår hos de som behöver vår hjälp. Rollen innebär att köra bil hem till de som behöver vår assistans. Du måste därför ha B-körkort för bil.
Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt genom att du alltid har ett gott bemötande, att du tror på ömsesidig respekt och är ödmjuk.

Arbetet förutsätter att du är flexibel i ditt förhållande till hur en dag kan se ut, att du har god initiativförmåga, samarbetsförmåga och gillar att lösa problem.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi rekryterar med tanke på jämställdhet och mångfald.

Anställningens omfattning

eller omfattning enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C137874

Gör ansökan

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.