jobb just nu!

Informationssäkerhetssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla vårt informationssäkerhetsarbete. Du värderar teamarbete och samverkar både inom länsstyrelsen och med andra myndigheter och kommuner.
På Enheten för Kultur- och samhällsbyggnad arbetar vi med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, krisberedskap, civilt försvar, säkerhetsskydd, informationssäkerhet, kulturmiljö och klimatanpassning. Totalt är vi ca 35 medarbetare på enheten.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda och utveckla myndighetens informationssäkerhetsarbete. Bland annat genom att verka för ökad kunskap inom området, t.ex. genom stöd, rådgivning och utbildning. I uppgifterna ingår att vidareutveckla rutiner för informationssäkerhet. Arbetet innebär nära samverkan med alla sakområden på Länsstyrelsen samt andra statliga myndigheter och kommuner i länet. Länsstyrelsen är högsta civila totalförsvarsmyndighet på den regionala nivån och i informationssäkerhetsfrågor är du direkt underställd landshövdingen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har för tjänsten lämplig utbildning, erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och arbete i offentlig miljö. Du har också erfarenhet av att planera och leda projekt eller processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av områden som krisberedskapsfrågor, totalförsvarsfrågor, säkerhetsskyddsfrågor och/eller ledningssystem för informationssäkerhet. Du har god datavana och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Körkort med lägst behörighet B är ett krav.

Som person har du ett prestigelöst sätt gentemot andra och värderar teamarbete högt. Du kan prioritera och samarbeta både inom gruppen och med Länsstyrelsens olika enheter. Du är självständig, noggrann och strukturerad men arbetar också effektivt och har förmågan att prioritera i perioder av högt tempo. Du är kommunikativ, har en pedagogisk förmåga, servicekänsla och ser möjligheter till förbättringar och utveckling av arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   3225

Gör ansökan

Övrigt

Om du p.g.a. din nuvarande tjänst inte finner det lämpligt att söka via www.offentligajobb.se kontaktar du Jenny Knuthammar.

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.