Avlösare/ledsagare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Socialförvaltningen arbetar för att alla medborgare, vid behov ska kunna få det stöd som de i olika situationer kan behöva. Detta görs inom ramen för socialtjänstens uppdrag och olika lagstiftningar samt utifrån socialförvaltningens värdegrund. Det kan gälla hemvård, särskilt boende, råd och stöd till personer med funktionsnedsättning, försörjningsstöd, eller hjälp vid missbruksproblem. Inom förvaltningen finns också kommunens kompetensförsörjningsenhet.

Socialförvaltningen är uppdelad i fem områden Hemvård, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård, Individ- och familjeomsorg samt området för personer med funktionsnedsättning.

Avlösare i annans hem:
Ledsagare finns med till och från och under aktiviteter som den stödbehövande gör

Utdrag ur belastningsregistret görs när uppdraget gäller barn.

Arbetsuppgifter

LSS insatser
Enhet Funktionsstöd söker personer som kan tänka sig att åta sig uppdrag att ge stöd till personer med olika funktionsnedsättningar. Stödet som skall ges gäller till barn, ungdomar och vuxna.

Ledsagarservice
Isolering är en vanlig följd av en omfattande funktionsnedsättning. En ledsagare ska underlätta socialt umgänge och kan till exempel innebära att personen får hjälp med att besöka vänner eller delta i aktiviteter.

Avlösarservice
Insatsen ska göra det möjligt för föräldrar att koppla av och göra aktiviteter utanför hemmet, som barnet inte deltar i. Föräldrar kan också bli avlösta för att kunna ägna sig åt barnets syskon eller för att kunna resa bort. Även andra närstående och familjehemsföräldrar kan få stödet. Insatsen kan ges såväl regelbundet som vid akuta behov.
Du jobbar i en familjs hem med en person med funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

Urval görs efter personens behov och önskemål vad gäller ålder, kön och intressen. Inga speciella kvalifikationer behövs. Har du erfarenhet av personer med funktionsnedsättning är det ett plus. Personlig lämplighet. Utdrag ur belastningsregistret görs när uppdraget gäller barn.

Körkort underlättar men är inget krav.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
när stödanvändarens behov uppstår
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   SN 2021-00245

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.