Ekonom, vikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss kommer du att få vara med om att utveckla kommunens ekonomistyrning samt bidra till att ge gott stöd till kommunens chefer. I rollen som ekonom identifierar du problem och föreslår lösningar utifrån ett verksamhets- och utvecklingsperspektiv för att möjliggöra ekonomi i balans.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat budget, budgetuppföljning och bokslut, i dagsläget riktade mot kommunstyrelsen, räddningstjänsten, bygg- och miljö samt VA. Du kommer även att leda och delta i projekt på olika nivåer i kommunen samt utveckla resursfördelningsmodeller.

Intervjuer kommer att ske löpande, så dröj inte med att skicka in din ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning. Relevant vidareutbildning inom ekonomiområdet är meriterande. Du har flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete samt vana att arbeta med IT-baserade ekonomisystem och Office-paketet.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande. Meriterande anses även erfarenhet av resursfördelningsmodeller och arbete med projekt. Vi ser gärna att du har arbetat med flera ekonomisystem samt har kännedom om lagar och avtal inom området.

Du är drivande, positiv och engagerad. Du har lätt att kommunicera ekonomiska frågor i såväl tal som skrift.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-09-30

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1069602

Gör ansökan

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden, förmåner och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.