Skolsköterska till Samlade elevhälsan i Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential!
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolsköterska för vikariat som vill vara med och utveckla vår elevhälsa. Lekeberg kommuns Samlade elevhälsa har som mål att vara ett nära stöd i verksamheterna för att alla våra elever ska nå goda skolresultat. Vi arbetar aktivt med att utveckla organisationen och våra samverkansformer så att elevhälsan ska finnas som en naturlig del i skolverksamheten och ges förutsättning till ett tvärprofessionellt samarbete i nära samverkan med pedagoger och skolans dagliga verksamhet.

Elevhälsan arbetar främst förebyggande och främjande genom att vi använda oss av EHM (elevhälsomötet) och dess struktur i alla våra verksamheter. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att barn och elever ska nå goda resultat i skolan därför har vi bl.a. arbetat fram en gemensam Likabehandlingsplan och alla våra elever genomför digitala trygghetsenkäter.

Som skolsköterska kommer du att arbeta med elever i årskurserna F-9. I arbetet kommer du tillsammans med vår andra skolsköterska att ansvara för planering och organisation av ert arbete enligt gällande riktlinjer för elevhälsans medicinska insats. Du finns givetvis i nära dialog med teamets övriga medarbetare och vårt gemensamma arbete präglas av entusiasm, ansvarstagande, utvecklingsbenägenhet och en trygg samvaro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska
• har körkort med B-behörighet och kan/får köra bil.

Har du erfarenhet av skolsköterskearbete är detta meriterande.

Vi förväntar oss att du har ett genuint intresse för människor och en god förmåga till struktur och planering. Vi förutsätter att du är självständig, flexibel, initiativrik och tycker om att arbeta i team och i nära samverkan med skolans personal.

Vidare är du ansvarstagande, självständig och öppen för idéer. Du har förmåga att se utvecklingspotential och hitta lösningar och möjligheter i olika situationer. Du har ett gott och empatiskt förhållningssätt samt förmåga att skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du ansvarsfull och tar dig an ditt arbete med engagemang.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi kräver ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-12-31

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
50%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1204399

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.