Lärare i Hem- och konsumentkunskap

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

S:t Iliansskolan är en 7-9 skola och ligger i centrala Enköping nära resecentrum. Vi har ca 330 elever och 45 anställda på skolan. På skolan finns också en förberedelseklass. Klimatet i skolan är varmt och omhändertagande samt kreativt och positivt för inlärning. Elevernas förmåga till ansvarstagande och självständigt lärande betonas. Eleverna ska känna sig uppskattade som människor och tillfredsställda med skolmiljön. En positiv relation mellan lärare och elever och glädjefyllda inlärningssituationer ökar elevernas motivation.

Vi strävar efter hög måluppfyllelse i hela vår verksamhet. Målet är att eleverna ska sluta årskurs 9 med minst betyget E i alla ämnen, oavsett förkunskaper. Bra prestationer uppmärksammas på skolan. Vi har tydliga sociala spelregler och höga förväntningar på elevernas uppträdande. Alla ska kunna gå till sin skola och arbetsplats med glädje.

Vi arbetar efter följande framgångsfaktorer för att nå goda resultat:
- Fokus på kunskap
- Tydliga sociala spelregler
- Elevfokuserat arbetssätt

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i Hem-och konsumentkunskap i relativt nyrenoverade och fräscha lokaler samt ytterligare ett ämne som du är behörig att undervisa i. I tjänsten ingår även mentorskap. Som lärare har du ansvar för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av undervisningen i de grupper du undervisar i. Du har ett nära samarbete med kollegor i dina ämnen, i arbetslagen samt övriga pedagoger i olika forum, skolledare och annan personal på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad inom Hem- och konsumentkunskap. Vi ser gärna att du även är legitimerad lärare i svenska för åk 9. Du har väl vitsordad erfarenhet av pedagogiskt arbete med elever. Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt där elevens delaktighet och ansvar är en självklarhet. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll, tydlig gentemot elever, föräldrar och kollegor, har en positiv framtoning, lätt för att samarbeta och relationskompetent.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C57134

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.