jobb just nu!

Socialsekreterare till Utredning Vuxen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Utredning vuxna och försörjning är en av fyra avdelningar inom socialförvaltningen som ansvarar för myndighetsutövningen. Avdelningen är fördelad på två specialiserade team; Utredningsteam vuxen och försörjningsstödsteam.
Vi är en förvaltning som växer och utvecklas. Förvaltningen strävar efter att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare och vi vågar därför testa olika arbetssätt i syfte att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt.
Vi söker dig som är positiv, engagerad och intresserad av att fortsätta utveckla vårt uppdrag.
Vi är en avdelning som tycker det är viktigt att man trivs och har kul på jobbet. Vi erbjuder en välorganiserad arbetsplats med stimulerande arbete och god teamkänsla. Hos oss har du tillgång till nära arbetsledning och extern handledning. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och att arbeta med verksamhetsutveckling, allt med målsättning att skapa bästa möjliga förutsättningar att kunna utföra våra uppdrag väl.
Utredningsteamets uppdrag är att utreda, fatta beslut och följa upp beslutade insatser huvudsakligen i ärenden som rör missbruk men också ärenden som rör våld i nära relation, enligt gällande lagstiftningar.
Som socialsekreterare i utredningsteamet vuxen utgår du från ASI i utrednings- och uppföljningsarbetet när det gäller missbruk. I ärenden där våld i nära relation föreligger används FREDA. Vi har ett nära samarbete med socialförvaltningens öppenvård. I arbetet ingår även att samverka med övriga interna och externa aktörer såsom psykiatri och beroendevård. Vi har även möjlighet att bevilja andra interna insatser exempelvis motivationsstöd och arbetsträning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Socialrätt är ett krav.
Du ska vara intresserad av motivations- och förändringsarbete och gärna ha erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten. Du är kunnig i socialtjänstens lagstiftningar.
Dokumentation är en stor del av arbetet. Du måste därför kunna kommunicera på ett tydligt sätt och ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du behöver vara initiativrik, ansvarsfull och flexibel. Det är viktigt att du är lugn och kan hantera stressiga situationer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då viss bilkörning förekommer inom ramen för tjänsten är B-körkort ett krav.
För tjänsten är även erfarenhet av arbete med missbruk och god kännedom om psykiska funktionsnedsättningar meriterande. Kunskap och erfarenhet av MI, ASI och FREDA är önskvärt.
Vi arbetar med verksamhetssystemet pro-capita.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-01

Ansökan

Referensnummer:   C27933

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.