jobb just nu!

Livsmedelsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

På miljöavdelningen är vi cirka 25 personer och vi arbetar för att främja en god hälsa och miljö för medborgare och företag i kommunen. Det gör vi genom vårt tillsynsarbete och genom att ge information och rådgivning i förebyggande syfte. Vi är en avdelning som arbetar aktivt med förbättringsarbete, är öppna för nya idéer och ser gärna att du är en del i det arbetet.

Vi är uppdelade i fyra arbetsgrupper; miljö och lantbruk, avlopp, hälsoskydd och livsmedel. Vi söker nu en driven livsmedelsinspektör med inriktning mot livsmedelstillsyn.

Arbetsuppgifter

Du kommer framförallt att arbeta med planerad livsmedelskontroll, handlägga registreringar av livsmedelsverksamheter och klagomål av olika slag. Du kommer att fatta egna beslut på delegation, utforma tjänsteskrivelser och beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. En stor del av arbetet sköts i datormiljö och vi använder ECOS som ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer

Du är utbildad livsmedelsinspektör eller har annan lämplig högskoleutbildning. Du har utbildning i livsmedelslagstiftningen och förvaltningslagen. Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning med inriktning mot livsmedelskontroll. Arbetet kräver att man kan arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha god initiativförmåga, en vilja att ta ansvar och kunna planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kommer att vara en viktig del av vår arbetsgrupp och vi vill att du är bra på att samarbeta och att du bidrar till vårt positiva arbetsklimat. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna innebär myndighetsutövning och du har kontakt med både företagare och privatpersoner. Det är därför viktigt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt. Kontakten med människor underlättas av att ett gott och trevligt bemötande. Samtidigt måste du vara trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat, vilket innebär att du är lugn och kontrollerad i pressade situationer.

Du behöver ha B-körkort men inte tillgång till egen bil. Vi har tjänstebilar och cyklar.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-01

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.
100%

Ansökan

Referensnummer:   C25107

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.