Jobb för unga hösten 2021

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Har du gått ut gymnasiet i år eller förra året med examen eller studiebevis, och inte jobbar eller inte har tankar på att fortsätta studera i höst? Eller ingår du i det kommunala aktivitetsansvaret, och saknar sysselsättning under hösten?

Är du intresserad av att göra nytta för Borlängeborna?

Då kan du söka våra nya tjänster Jobb för unga och ta chansen att arbeta under hösten.

Vi kommer att ha uppdrag inom olika delar av kommunens verksamheter vilket betyder att du som sökande har möjlighet att ange i din ansökan vad du är intresserad av. Aktuella verksamhetsområden kommer att vara förskola, äldreomsorg samt kostservice.

Har du några speciella önskemål, eller något vi behöver känna till, går det bra att ange det i din ansökan

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Det kommer att finnas arbete inom 3 olika områden i höst:

Förskola - Har du läst Barn och fritidsprogrammet på gymnasiet eller känner du ett intresse för att arbeta med barn i förskoleåldern så har du möjligheten att jobba på Borlänges förskolor till hösten. Där kommer du att få vara med i det dagliga arbetet kring barnen, att planera och genomföra verksamhet inomhus och utomhus, leka och stötta och att vara en god förebild för barnen. Här är det bra om du har god kommunikationsförmåga, har lätt för att bygga relationer med både barn och vuxna samt ser allas lika värde.

Äldreomsorg - Har du läst Vård och Omsorg eller Omvårdnadsprogrammet på gymnasiet eller är du bara nyfiken på hur arbetet inom äldreomsorgen fungerar? Då finns möjligheten att arbeta med Borlänges äldre som behöver stöd och hjälp i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna består av personlig omvårdnad som mat och måltider, personlig hygien, påklädning och förflyttning mm. Även tvätt av kläder och städ av bostaden utförs. Arbetet består också av social omsorg och olika aktiviteter. Här behöver du vara bra på att kommunicera, lyssna, stötta och se vad som behöver göras själv.

Kostservice - Har du läst Restaurang och livsmedelsprogrammet och har ett brinnande intresse för mat? Då kan du arbeta inom Borlänge kommuns kostservice. Här får du arbeta tätt ihop med erfaren kökspersonal och utföra sedvanliga arbetsuppgifter som krävs i kök, såsom att laga och servera mat, städa och sköta hygienrutiner. Det är viktigt att du är mycket noggrann, är självgående och kommunikativ med både kollegor och gäster. Hos oss får du använda dina kökskunskaper i praktiken och vara en del i att servera säker, näringsrik och god mat till Borlängebon, varje dag.

Kvalifikationer

Generellt för dig som söker är att du ska vara nyfiken, engagerad och beredd att ta steget ut i yrkeslivet med det ansvar det innebär.

Vi vill även att du ska vara pålitlig, lojal och tycka om att arbeta med andra.

I övrigt är följande obligatoriskt för att vara aktuell:
• Du är folkbokförd i Borlänge kommun
• Du har gått ut gymnasiet i år eller förra året med examen, studiebevis alternativt så ingår du i det kommunala aktivitetsansvaret

För att komma vidare i urvalsprocessen är det av högsta vikt att du svarar på följande frågor i ditt personliga brev:
• Vilken skola läste du senast på?
• Vilka fritidsintressen/hobbys har du?
• Vilka arbetsuppgifter/verksamhetsområden som finns beskrivet ovan vill du helst arbeta med? Motivera varför.
• Varför vill du arbeta inom Borlänge kommun och varför ska vi anställa just dig?

För anställning krävs ett belastningsregister från polisen.

Anställningens omfattning

Anställningen varar from 2021-09-20 tom 2021-12-17.

Ansökan

Referensnummer:   A1042601

Gör ansökan

Anställning

Arbetstider: Beror på verksamheten, 8tim/dag, dagtidsarbete .

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.